Δεύτερης κατηγορίας τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης

ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΤΣΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2020 17:15

Αποκαλυπτική είναι η απάντηση που δόθηκε από τον υφυπουργό και εκπρόσωπο Τύπου της Κυβέρνησης κ. Πέτσα, στη βουλευτή Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, σε ερώτησή της που κατέθεσε πρόσφατα για τη στήριξη του Περιφερειακού Τύπου, για να

μπορέσει να επιβιώσει, στις τραγικές οικονομικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.
Συγκεκριμένα απαντά αυτολεξεί τα εξής: «Ως προς τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την πανδημία του κορονοϊού, σε αυτήν τη φάση δεν εξετάζεται η συμμετοχή των περιφερειακών μέσων. Προχωρούμε στο πρόγραμμα που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων για μία νέα καμπάνια ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ, η οποία θα αφορά τα μέσα εθνικής εμβέλειας, καθώς αυτό επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή κάλυψη και αποτελεσματικότητα του μηνύματος, με το μικρότερο δυνατό κόστος».
«Με μεγάλη μου απογοήτευση έλαβα την απάντηση του υφυπουργού κ. Πέτσα, ο οποίος, δεν αρκέστηκε μόνο στην παροχή ενημερωτικών στοιχείων, αλλά προχώρησε και σε αξιολογικές κρίσεις, οι οποίες προσβάλλουν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και καταδεικνύουν τη σκοπιμότητα των αποφάσεων της Κυβέρνησης. Για τον κ. Πέτσα δηλαδή, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάθε περιοχής, που είναι η καθημερινότητα του κάθε πολίτη, η συντροφιά του, η συνήθειά του και η πιο κοντινή αναφορά του, δεν είναι αποτελεσματικά (!) για την ενημέρωσή του, σχετικά με την πανδημία, σε σχέση με τα εθνικά μέσα! Επίσης, είναι και... πιο ακριβά!, κατά τον κ. Πέτσα, αφού το κόστος για την Κυβέρνηση, είναι μικρότερο, όπως στην απάντησή του τονίζει. Μετά από αυτά, εύλογα λοιπόν θα πρέπει να μας εξηγήσει σε ποια μελέτη-έρευνα επίσημου φορέα στηρίχθηκε για να εξάγει η Κυβέρνηση το συμπέρασμα ότι οι πολίτες ενημερώνονται «πιο αποτελεσματικά» από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης και όχι από τα τοπικά τους. Επίσης, ποιο είναι το κόστος της καταχώρισης ή της προβολής, στην περιφερειακό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και ποια η διαφορά με τον εθνικό Τύπο; Ας μάθουμε επιτέλους και εμείς, τους ...ακριβούς της αγοράς! Γι’ αυτόν τον λόγο, θα καταθέσω νέα ερώτηση για το θέμα αυτό, προκειμένου να δοθούν οι ενδιαφέρουσες απαντήσεις, στα εξίσου... ενδιαφέροντα ερωτήματα. Για τα οποία βέβαια, μέσα μας έχουμε όλοι ήδη απαντήσει: οι εξαρτήσεις από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, οι πολιτικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και οι «ημέτεροι», είναι η πραγματική αιτία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass