Πιέσεις για αποζημιώσεις αγροτών και έναρξη αντιπλημμυρικών έργων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΟΑΣΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΝΟΥΣΙΟ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2020 21:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας και ο γραμματέας κ. Γιάννης Τσιούτραςσυναντήθηκαν χθες με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκα πρόσφατα από την Ομοσπονδία.

Κατά τη συζήτηση οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι ζήτησαν μεταξύ άλλων:
- Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς αγρότες.
- Χρηματοδότηση αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, (αναχώματα), στους ποταμούς Καλέντζη, Ενιπέα και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο για αποφυγή νέων πλημμυρικών φαινομένων τον χειμώνα.
- Άμεση αντικατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων του αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού και άλλων δικτύων στο Νομό, με έμφαση στην κεντρική διώρυγα η οποία αν δεν λειτουργήσει κανονικά, τότε απειλούνται με ανυδρία την επόμενη αρδευτική περίοδο περίπου 135.000 στρέμματα.
- Στήριξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας της πρότασης της Διεπαγγελματικής Βάμβακος για ενίσχυση των παραγωγών με 70 ευρώ το στρέμμα.
Από την πλευρά του ο κ. Νούσιος επισήμανε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με fasttrack διαδικασίες, όπως δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, εκτέλεσε και υλοποιεί σειρά έργων αποκατάστασης ζημιών σε δρόμους υποδομές και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε όλο το Νομό Καρδίτσας.
Για τις αποζημιώσεις τόνισε ότι ήδη έχει πληρωθεί μεγάλο μέρος τους μέσω γενναίων προκαταβολών και ότι μέσα σε περίπου δυο μήνες θα πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι παραγωγοί, γεγονός πους συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας μας. Σε ότι αφορά στα κατεστραμμένα αρδευτικά δίκτυα, είπε πως ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και γρήγορα θα υπάρξουν εξελίξεις. Κλείνοντας ο κ. Νούσιος υπογράμμισε ότι με τους αγρότες και την ΕΟΑΣΚ η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στην ίδια πλευρά.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass