Οριστικά η ΤΑΞΥΠ στον Δήμο Τρικκαίων

Για τη δημιουργία Διαχρονικού και Διαδραστικού Μουσείου Τεχνολογίας

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2020 18:16

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Με τη «σφραγίδα» του Συμβουλίου Αμυνας (ΣΑΜ) του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ξεκινά επισήμως η διαδικασία για τη δημιουργία Διαχρονικού Μουσείου και Διαδραστικού Μουσείου Τεχνολογίας Τρικάλων.


Το ΣΑΜ την Τρίτη, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση ενημέρωσης από τη Δημοτική Αρχή, ενέκρινε την κοινή πρόταση του Δήμου Τρικκαίων και του Υπουργείου Πολιτισμού για την ουσιαστική αξιοποίηση και ανάδειξη του στρατοπέδου Πούλιου (πρώην ΤΑΞΥΠ) στους πρόποδες του λόφου Προφήτη Ηλία. Μια πρόταση που αναδεικνύει τον χώρο, επικεντρώνοντας στη διαφύλαξη, προβολή και προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού των Τρικάλων.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται, μεταξύ άλλων, και τα παρακάτω:
«Η διαδικασία που αποδέχθηκε το ΣΑΜ και ουσιαστικά το ΥΕΘΑ, αποτελεί συνέχεια των συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει από το 2015, όταν ο Δήμος Τρικκαίων προώθησε την ιδέα για αξιοποίηση του χώρου του στρατοπέδου.
Οι συζητήσεις και επαφές εντάθηκαν τον τελευταίο χρόνο, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, να δείχνουν εντονότατο ενδιαφέρον για το θέμα. Μετά την επίσκεψη του κ. Στεφανή στα Τρίκαλα τον περασμένο Αύγουστο, η όλη διαδικασία κινήθηκε με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς. Τον Νοέμβριο το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε την υποβολή της σχετικής πρότασης και πλέον, το ΣΑΜ βάζει την τελική σφραγίδα για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο για όλον, ουσιαστικά, τον νομό Τρικάλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass