Ενωτικός αγώνας κατά του trafficking

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2020 17:15

Σύμφωνο συνεργασίας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και την ανάληψη στοχευμένων δράσεων για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων υπογράφουν το επόμενο διάστημα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο

εθνικός εισηγητής για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, Ηρακλής Μοσκώφ. Το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων συζητήθηκε στη διάρκεια διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του εθνικού εισηγητή Ηρακλή Μοσκώφ και των βουλευτών Μαγνησίας Ζέττας Μακρή και Λάρισας Στέλλας Μπίζιου.
Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και με τον αγγλικό όρο trafficking, έχει ως αντικείμενα κυρίως την εξαναγκαστική εργασία στην ιδιωτική οικονομία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος. Είναι μια διεθνοποιημένη επικερδής επιχείρηση, με τζίρο 24 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.
Έχει υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα του trafficking, εκ των οποίων οι 800.000, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η οικονομική κρίση και η πανδημία του Covid-19 οδηγούν σε δραστική αύξηση των φαινόμενων ανθρώπινης εκμετάλλευσης» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η ενδοοικογενειακή βία την περίοδο των lockdown αναδεικνύεται σε σιωπηλή πανδημία. Σε μια δύσκολη περίοδο, στέλνουμε το μήνυμα: Είμαστε εδώ, έχουμε τα εργαλεία και μπορούμε να βοηθήσουμε. Χρειάζεται να αναλάβουμε καμπάνια ενημέρωσης, να εμπεδώσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας, να βελτιώσουμε τη λειτουργία των δομών υποστήριξης. Απαιτείται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να καταρτίσουμε ατζέντα επικαιροποιημένων ενεργειών και συγκεκριμένο σχέδιο που να οδηγεί σε πράξεις. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στο πρόβλημα, το κατανοούμε και περνάμε από τα ευχολόγια στην πράξη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρατείνει μέχρι το τέλος του 2022 τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση της λειτουργίας 5 Δομών για την υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Πρόκειται για 2 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και 3 Κέντρα Συμβουλευτικής και Υποστήριξης. Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 καλύπτει τόσο τα λειτουργικά έξοδα όσο και το μισθολογικό κόστος του εξειδικευμένου προσωπικού που απασχολείται στις Δομές. Είμαστε παρόντες και συνεργαζόμαστε με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να εξαλείψουμε τον φόβο και να ισχυροποιήσουμε την κοινωνική συνοχή» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ TRAFFICKING
«Με υλοποιήσιμες προτάσεις και σχέδιο οφείλουμε να εφαρμόσουμε άμεσα εκείνες τις δράσεις που θα δώσουν διέξοδο σε ευάλωτες ομάδες, ώστε να οδηγηθούν σε άλλα μονοπάτια, για να προχωρήσουν τη ζωή τους. Ένα θύμα πρέπει να ζητήσει βοήθεια για να πατήσει στα πόδια του. Μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες ενημερωτικές εκστρατείες θα ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και θα πληροφορήσουμε τα θύματα για τα δικαιώματά τους, καθώς και για την ύπαρξη των κοινωνικών δομών -στη Θεσσαλία μετράμε πέντε-, στις οποίες μπορούν να αποταθούν για να λάβουν βοήθεια. Μέσα από την ασφάλεια καταπολεμάς και τον φόβο. Αυτό είναι ευθύνη της Πολιτείας».
Τα παραπάνω σημείωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία μετείχε στην τηλεδιάσκεψη για την καταπολέμηση του trafficking.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass