Διαμαρτυρία για τηλεαξιολόγηση και επαγγελματική εκπαίδευση

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β’/ΘΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2020 17:06

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των συνδικαλιστικών σωματείων μέσης εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν χθες αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ κ. Γιώργος Καραγιάννης συνεπικουρούμενος από την παρουσία των μελών του Δ.Σ. κα Διονυσία Ματιάτου και κα Ελένη Καραμήτρου, ενώπιον του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας κ. Σωκράτη Παππά, τηρώντας τα αυστηρά μέτρα που προβλέπονται για την πανδημία.


Στην τοποθέτησή του στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα Γραφεία της Διεύθυνσης, ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή προϋπολογισμό, που για δεύτερη συνεχή χρονιά μειώνει τις δαπάνες για την Παιδεία, παρά και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας». Και πρόσθεσε: «Εκμεταλλευόμενη την αδυναμία μαζικής αντίδρασης λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ελέω κορονοϊού, προωθεί πλήθος αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων» (Νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, νομοσχέδιο Βρούτση για τα εργασιακά, έκθεση Πισσαρίδη) που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, εξαφανίζουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και καταπατούν ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα, αδιαφορώντας για τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία».
Αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, αλλά και στην τηλεαξιολόγηση ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τη μεταφορά μέσω των ΗΥ, επαρκών γνώσεων από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, καθώς αρκετά παιδιά κάνουν μαθήματα μπροστά σε μια οθόνη κινητού που είναι «σπιρτόκουτο»!
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ, σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η τηλεαξιολόγηση που επιβάλλεται είναι ανεφάρμοστη και δεν οδηγεί σε αποδεκτό αποτέλεσμα. Επιπλέον, ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι εάν η κυβέρνηση ανοίξει τα σχολεία μετά τις γιορτές όπως λέγεται, τότε θα πρέπει οι προϋποθέσεις να είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές του περασμένου Μαΐου 2020, τονίζοντας την ανάγκη λειτουργίας με ολιγομελή τμήματα, περισσότερους εκπαιδευτικούς και ειδικό ωράριο σε συνθήκες πανδημίας η οποία είναι βέβαιο ότι θα συνεχίζεται.
Από την πλευρά του ο κ. Παππάς παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της εκπαίδευσης είναι πολλά, δήλωσε πως «η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει έναν προγραμματισμό τον οποίο ακολουθεί απαρέγκλιτα», αλλά – όπως υπογράμμισε –,«η ζωή πρέπει να συνεχιστεί είτε βρισκόμαστε σε καραντίνα η σε κανονικές συνθήκες». Δήλωσε ακόμη ότι συμμερίζεται απόλυτα το αίτημα του προέδρου της ΕΛΜΕΚ να γίνεται διάλογος για όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα πριν παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass