Αντιπαράθεση για τον «έλεγχο» του Ραδιοφώνου

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ. ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ * ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ * ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΑΕΙ-ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2020 20:22

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μετατρέψει το Δημοτικό Ραδιόφωνο από υπηρεσία, σε επιχείρηση - εταιρεία ειδικού σκοπού, ανήγγειλε ο δήμαρχος Λαρισαίων στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Τη συζήτηση για τη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου καθώς και για όσα συνέβησαν πρόσφατα σε εκπομπή συνεργάτη του και προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, και την απομάκρυνσή του, με απόφαση της δημοτικής αρχής, έφερε στη συνεδρίαση του σώματος με αίτημά του ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κ. Βαϊούλης, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν δύο ψηφίσματα από τις παρατάξεις, «Λάρισα Μπροστά» «για τη στήριξη των αστυνομικών υπαλλήλων που έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορονοϊό» και «Λαϊκή Συσπείρωση», που ζήτησε την ανάκληση της απομάκρυνσης του συνεργάτη-παραγωγού του Ραδιοφώνου.
«Την εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης και πολυφωνία» ζήτησε ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κ. Βαϊούλης, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «είναι νομικά στο αέρα» και πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη λειτουργία του.
«Στοχοποίηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου από ακροδεξιούς κύκλους...», ισχυρίστηκε ακολούθως σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Λαρισαίων και όσον αφορά την απόφασή του για την παύση του συνεργάτη παραγωγού του ραδιοφώνου, δήλωσε πως «υπερέβη τα εσκαμμένα και έκανε υπέρβαση, που με οδήγησε στην απόφαση της παύσης του».
Για το Δημοτικό Ραδιόφωνο επισήμανε ότι: «Είναι μια υπηρεσία που τηρεί όλους τους νόμιμους κανόνες λειτουργίας και όλους τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Είναι ένα δημοκρατικό ραδιόφωνο και δεν πρόκειται ποτέ να προβάλλει αντιλήψεις ρατσισμού, φασισμού και μισαλλοδοξίας. Είναι ένα ανεξάρτητο και προοδευτικό μέσο και όχι κομματικό».
«Δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν τέτοια ψηφίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τιμούμε τους αστυνομικούς», τόνισε τέλος για το ψήφισμα στήριξης στο έργο των αστυνομικών που κατέθεσε η «Λάρισα Μπροστά».
«Από το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν πρέπει να ακούγονται ακραίες απόψεις» δήλωσε η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Ρένα Καραλαριώτου και πρότεινε στον δήμαρχο να ορίσει κάποιον «συνεργάτη για να ελέγχει τι γίνεται στο Ραδιόφωνο», αντιδρώντας παράλληλα στην αρνητική του θέση απέναντι στην κατάθεση του ψηφίσματος της παράταξής της.
Υπέρ της δημιουργίας διαπαραταξιακής επιτροπής για τη λειτουργία του Ραδιοφώνου τάχθηκε τέλος η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά».
«Η συζήτηση για το Δημοτικό Ραδιόφωνο έχει στόχο την ποινικοποίηση της πολιτικής άποψης» κατήγγειλε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Π. Κρίκης, και ζήτησε «να ανακληθεί η απόφαση της απομάκρυνσης του παραγωγού συνεργάτη του ραδιοφώνου».
Τη στήριξή του στο ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη «Λάρισα Μπροστά», δήλωσε ο κ. Νασιώκας από την «ΠΡ.ΑΞΙ» όπως και ο επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης» Νικ. Γαμβρούλας, που παράλληλα τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας διαπαραταξιακής επιτροπής για το Ραδιόφωνο, καθώς όπως τόνισε «αύριο θα υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο αφού προβλέπεται να αλλάξει η μορφή του».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δεληγιάννης, μετέφερε στο σώμα τοποθέτηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας που κατήγγειλε «συνεχή στοχοποίηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου» εκτιμώντας ότι «δεν είναι τυχαία».
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ»
Η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που εξισώνει τα πτυχία των Ελληνικών Πανεπιστημίων με αυτά των Κολλεγίων και εξομοιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους, απασχόλησε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κλήθηκαν να μιλήσουν ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου πρόεδρος του ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας, ο κ. Δημ. Ντογκούλης πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Κεντρικής Ελλάδος και ο κ. Ηλίας Κοτσιμπογεώργος πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας.
Η θέση και των τριών επιστημονικών φορέων ήταν να αποσυρθεί η τροπολογία, ειδάλλως θα προβούν σε κινητοποιήσεις. Αναλυτικότερα, οι τρεις επικεφαλής των επιστημονικών φορέων, στις παρεμβάσεις τους κατέθεσαν την αντίθεσή τους σε αυτή την τροπολογία, υποστηρίζοντας «πως υποβαθμίζει τα ελληνικά πανεπιστήμια και τις σπουδές τους».
Μάλιστα ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε συγκεκριμένα πως έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, στην οποία ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας κρίνοντας ότι είναι αντισυνταγματική.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» εκφράζοντας τη στήριξή του στο αίτημα των τριών Επιμελητηρίων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass