Βαρύ πένθος για τον Καρδιτσιώτη Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 61 ΕΤΩΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2020 15:09

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Βαρύ πένθος για τον  Καρδιτσιώτη στην καταγωγή Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ που εκοιμήθη σε ηλικία 61 ετών.  
Συλλυπητήρια δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κ. Τσιάρα για την κοίμησή του αναφέρει: Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς κυρού Σεραφείμ, ενός φωτισμένου και μαχητικού ιεράρχη.
Ενός ανθρώπου που γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) και αφιέρωσε τη ζωή του στη διακονία της Εκκλησίας.


Το αποτύπωμα που αφήνει είναι έντονο και χαρακτηρίζεται από την πλούσια και σημαντική προσφορά του σε πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο.
Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα πένθους για την Καρδίτσα, καθώς έχασε έναν άοκνο εργάτη της Ορθοδοξίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και στους συνεργάτες του.

Ο Γ. ΚΩΤΣΟΣ
Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, η Καρδίτσα, έχασαν έναν επιφανή Ιεράρχη, έναν θαυμάσιο θρησκευτικό δάσκαλο, έναν μοναδικό άνθρωπο, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Καστοριάς κυρό Σεραφείμ  δήλωσε ο βουλευτής Γ. Κωτσός.
Βαθιά είναι η θλίψη και οδύνη όλων ημών που γνωρίζαμε την ισχυρή προσωπικότητά του, τον φιλεύσπλαχνο χαρακτήρα του, την πλούσια ποιμαντική δράση, το ξεχωριστό κηρυγματικό και πνευματικό έργο που παρήγαγε από την πρώτη στιγμή που χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987.
Γεννημένος το 1959 στο Αγναντερό του Δήμου Μουζακίου,είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στην ποιμαντική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στον τομέα της νεότητας και της Ιεράς Εξομολογήσεως.
Έχαιρε της εκτιμήσεως και αγάπης όχι μόνο του ποιμνίου του και των Εκκλησιαστικών Πατέρων, αλλά και όλων των Καρδιτσιωτών.
Εκοιμήθη σε ηλικία 61 ετών, μαχόμενος σκληρά, όπως έκανε σε ολόκληρο τον βίο του, τον νέο κορονοϊό από τον οποίο είχε προσβληθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους συνεργάτες του.  Η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια!!!

Η ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ
Η βουλευτής της ΝΔ κ. Ασημίνα Σκόνδρα , δήλωσε: Αισθήματα θλίψης και συγκίνησης προκαλεί στην Καρδίτσα η Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς, κυρού Σεραφείμ  ο οποίος κατάγονταν από το Αγναντερό.
Πρότυπο ποιμενάρχη, σεμνός, ταπεινός, φιλάνθρωπος, μια εξαίρετη προσωπικότητα, ένας ιδιαίτερα πνευματικός άνθρωπος, με καλοσύνη, αγάπη και μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.
Ευτύχησα να με τιμήσει με τη φιλία του και την αγάπη του και κρατώ ως κόρη οφθαλμού τις συζητήσεις μας και τις συμβουλές του.
Θα αποτελεί πάντα ένα παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη, κατέχοντας ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές, όλων εκείνων που τον γνώρισαν. Θερμά συλλυπητήρια στην εκκλησία της Καστοριάς και στους οικείους του! Η ψυχή του ας αναπαύεται στον Παράδεισο εν ειρήνη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασ. Τσιάκος, δήλωσε:
Η αδόκητη εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, άξιου τέκνου της Καρδιτσιώτικης γης, γέμισε με θλίψη το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας. Ο κυρός Σεραφείμ αποτελούσε θρησκευτικό και πνευματικό φάρο στην κοινωνία του ορθόδοξου εκκλησιάσματος.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στα συγγενικά του πρόσωπα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Αγναντερό Καρδίτσας όπως και στο εκκλησίασμά του στη Μητρόπολη Καστοριάς που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, δήλωσε :
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την κοίμηση του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, προς τον λαό και τον κλήρο της Εκκλησίας. Ο τόπος μας θρηνεί την απώλεια ενός άξιου Ποιμενάρχη που υπηρέτησε το ποίμνιό του με ταπεινότητα και αγάπη και υπήρξε άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας, με σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Η απώλειά του είναι οδυνηρή για τον τόπο και ειδικά για την ιδιαίτερη πατρίδα του το Αγναντερό, του Δήμου Μουζακίου. Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα πένθους για όλους μας. Αιωνία του η μνήμη!

ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ
Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών για την εκδημία του Καρδιτσιώτη Μητροπολίτη Καστοριάς Κυρού Σεραφείμ, αναφέρει:
Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την πρόωρη εκδημία του συμπατριώτη μας Καρδιτσιώτη Μητροπολίτη Καστοριάς Κυρού Σεραφείμ ενός σημαντικού Ιεράρχη με πλούσια φιλανθρωπική και πνευματική δράση. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του και στην Ιερά Μητρόπολή Καστοριάς.

(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass