Αρχισε ο εμβολιασμός 350 υγειονομικών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2021 18:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Ξεκίνησε χθες λίγο πριν τις 9 το πρωί, στο Νοσοκομείο, ο εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού (COVID-19), των πρώτων 350 υγειονομικών στελεχών της περιοχής μας.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις σχετικές κατευθύνσεις που έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (4,5,6, Ιανουαρίου 2021), κάθε μέρα θα γίνονται 100 εμβολιασμοί (συμπεριλαμβανομένης και της αργίας των Θεοφανείων), ενώ την Πέμπτη 7/1/2021, θα εμβολιαστούν και τα υπόλοιπα 50 υγειονομικά στελέχη.
Το «παρών» έδωσαν ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Κεχαγιάς, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Θωμάς Καφφές και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Σταυρούλα Παπαδοπούλου. Η εμβολιαστική διαδικασία πραγματοποιείται στον χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου.
Όπως δήλωσε o Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, «ξεκίνησε στη χώρα μας και στην 5η ΥΠΕ η επιχείρηση «Ελευθερία», ο εμβολιασμός δηλαδή κατά COVID-19, με την ελπίδα ότι σύντομα η Ελλάδα και όλος ο πλανήτης θα απαλλαγούν από τον φόβο της πανδημίας. Υπάρχει πλέον αισιοδοξία ότι γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας από εκεί που την αφήσαμε».
Ο κ. Παπαγεωργίου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορονοϊού, καθώς ο εμβολιασμός βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Εκτός από τις ειδικευμένες νοσηλεύτριες που πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς στο υγειονομικό προσωπικό, στην αίθουσα της διαδικασίας παρίστανται παθολόγος και αναισθησιολόγος στην περίπτωση εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης σε κάποιον εμβολιαζόμενο.
Βέβαια, νωρίτερα λαμβάνεται από τον υπηρεσιακά υπεύθυνο γιατρό πλήρες ιατρικό ιστορικό από κάθε υποψήφιο για εμβολιασμό και μετά ολοκληρώνεται η διαδικασία.Επίσης, παρίσταται και παιδίατρος λόγω της μεγάλης εμπειρίας που έχουν σε εμβολιασμούς.
Οι υγειονομικοί προσέρχονται ανά πεντάδες και ο κάθε εμβολιαζόμενος παραμένει στον χώρο παρακολουθούμενος περίπου 20 λεπτά για τυχόν εμφάνιση κάποιας αλλεργικής αντίδρασης.
Να σημειωθεί ότι τα εμβόλια παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας την Κυριακή 3/1/2021 το πρωί, φυλάσσονται σε ειδικό ψυγείο και θα πρέπει να διατεθούν όλα μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 7/1/2021. Στη συνέχεια θα γίνει η παραλαβή νέας παρτίδας.
Όσοι υγειονομικοί εμβολιάστηκαν σήμερα θα πρέπει να λάβουν τη δεύτερο δόση του εμβολίου μετά από τρεις εβδομάδες (21 μέρες).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass