«Το Υπ. Παιδείας επιδιώκει τον συγχρωτισμό μαθητών και γονέων έξω από τα σχολεία»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ Δ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2021 19:05

Για το ζήτημα που προέκυψε με την αλλαγή στην ώρα αποχώρησης των μαθητών Νηπιαγωγείου, τοποθετείται ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου, κάνοντας λόγο για μια υπουργική απόφαση που

προκαλεί αναστάτωση στις οικογένειες και αυξάνει τον συγχρωτισμό έξω από τις σχολικές μονάδες. Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τη διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων πρότεινε στους εκπαιδευτικούς επιπλέον μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία. Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι της σχολικής μονάδας, όπου αυτές υπάρχουν. Φυσικά εμείς οι εκπαιδευτικοί τα υλοποιούμε όλα.
Ξαφνικά με την υπ’ αριθμό. Φ7/3625/Δ1/13-01-2021 Υπουργική Απόφαση που φέρει την υπογραφή της νέας υφυπουργού Παιδείας και δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμό. ΦΕΚ Β’ 83/15-01-2021 τροποποιείται η ώρα αποχώρησης των μαθητών/- τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου για να συμπίπτει με την ώρα αποχώρησης των μαθητών των Δημοτικού Σχολείων.
Με τις πράξεις τους δείχνουν ότι επιδιώκουν τον συγχρωτισμό και όχι την αποφυγή του συγχρωτισμού. Δημιουργείται σημαντική αναστάτωση στις οικογένειες με παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές σχολικές μονάδες και οι οποίες είχαν ρυθμίσει το θέμα της παραλαβής των μαθητών κατά τη λήξη του προγράμματος. Τέλος ο συγχρωτισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος στα συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία με Νηπιαγωγεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass