«Χάκαραν» τον λογαριασμό γιατρού στο Facebook

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΨΕΥΔΗ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ»

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2021 17:10

Τον λογαριασμό Λαρισαίου γιατρού, σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, «χάκαραν» άγνωστοι το περασμένο Σαββατοκύριακο στέλνοντας ψευδή μηνύματα σε φίλους για να τους εξαπατήσουν με σκοπό το οικονομικό όφελος. Πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση

απάτης, μέσω του Facebook αυτήν τη φορά, όπου άγνωστοι δράστες εν αγνοία του πραγματικού κατόχου του λογαριασμού στέλνουν μηνύματα (φωτ.) σε φίλους του ζητώντας μια «επείγουσα» οικονομική διευκόλυνση, καθώς «έχασε» το πορτοφόλι του ή την πιστωτική κάρτα.
Σε αρκετές των περιπτώσεων, σύμφωνα και με παλαιότερη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εξαπατήθηκαν ανυποψίαστοι Λαρισαίοι χάνοντας χρήματα έχοντας την εντύπωση πως το μήνυμα που έλαβαν ήταν αληθινό και πιστεύοντας ότι βοηθούσαν τον φίλο τους σε μια ώρα ανάγκης. Στην περίπτωση του Λαρισαίου γιατρού, υπήρξε άμεση ενημέρωση από φίλους που επικοινώνησαν μαζί του για τα μηνύματα που έλαβαν, την περασμένη Παρασκευή αρχικά και το περασμένο Σάββατο στη συνέχεια. Παρατηρώντας μεταξύ άλλων, πως μπορεί να έλαβαν μήνυμα από τον λογαριασμό του Λαρισαίου γιατρού, αλλά με άλλη ειδικότητα από την πραγματική.
Ο γιατρός αντέδρασε επίσης έγκαιρα, ενημερώνοντας τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. από την οποία και έλαβε πρόσθετες οδηγίες για την ασφάλεια του λογαριασμού του, όπως επίσης ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass