ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ:

Eργα αντιπλημμυρικής και περιβαλλοντικής προστασίας

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2021 18:51

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Αμέσως μόλις υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία - Καθαρισμός κοίτης στον Αγιαμονιώτη ποταμό», ο εργολάβος έπιασε δουλειά και ήδη, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ξεκίνησε τον καθαρισμό της κοίτης πίσω από το αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων (στο Κηπάκι Σαραγίων).


Το έργο αυτό με προϋπολογισμό 350.000€ προστίθεται στο έργο για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός» τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Δ.Ε. Μ. Καλυβίων. Ο εργολάβος για την «Αποκατάσταση ζημιών σε δημόσιες υποδομές στις Τοπικές Κοινότητες Μεγάλων Καλυβίων, Αγίας Κυριακής και Γλίνους» με 326.195,19€ ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου βρίσκεται σε Αγία Κυριακή και Καλύβια.
Στα δύο αυτά χωριά και στον Αγιαμονιώτη, γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού της κοίτης καναλιών και ποταμών, ώστε αυτά να μπορούν να «υποδέχονται» μεγάλες ποσότητες νερού και να μην κινδυνεύουν άνθρωποι, σπίτια, περιουσίες.
Ο Δήμος Τρικκαίων κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα μετά τον «Ιανό», τον περασμένο Σεπτέμβριο και με τρία ουσιαστικά έργα, περίπου 1,5 εκατ. €, προφυλάσσει κατοίκους και οικοσκευές.
Το τρίτο κατά σειρά έργο αφορά στην «Αντιπλημμυρική προστασία - Καθαρισμός κοίτης στον Ληθαίο ποταμό» και αναμένεται η σχετική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ετσι, τα χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, άμεσα οδεύουν σε έργα για τους πολίτες. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο καθαρισμός της κοίτης των δύο ποταμών γίνεται μετά από πολλά χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass