Επαναφορά κλαδικών συμβάσεων εργασίας

ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2021 17:05

«Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας» ζητά το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ν. Λάρισας από τις Γαλακτοβιομηχανίες της Θεσσαλίας καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων: «Οι εργοδότες τον Δεκέμβριο του 2011, αμέσως μόλις η τότε κυβέρνηση

ψήφισε τον νόμο για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, με πρωτοφανή βιαιότητα και μεθόδευση, μείωσαν τους μισθούς των εργαζομένων από 20% έως και 53% τον μήνα ανάλογα με τις ειδικότητες και την προϋπηρεσία του καθένα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων με παλαιότερες συμβάσεις σιγά - σιγά είτε απολύθηκαν, είτε εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, ή αποχώρησαν από μόνοι τους μη αντέχοντας τις συνθήκες εργασίας που έχουν επιβάλει οι εν λόγω εργοδότες. Η αντικατάστασή τους έγινε με ακόμα πιο φθηνό εργατοτεχνικό προσωπικό. Στα εννέα χρόνια από τότε, υπολογίζεται ότι μόνο από τις μειώσεις μισθών, οι εργοδότες κέρδισαν πάνω από 40 εκατομμύρια.
Ο Ομιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία όπως και γενικά ο κλάδος των Τροφίμων στη χώρα μας, την περίοδο της οικονομικής κρίσης 2009 - 2017 όχι μόνο δεν γνώρισε κρίση, αλλά είχε αύξηση κερδών και έκανε νέες επενδύσεις σε Βουλγαρία, Ρουμανία.
Από τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις που καταθέτει, έχει την τελευταία 5ετία μονάχα καθαρά κέρδη 87.289.000 ευρώ, το 2019 είχε τζίρο 372.639.000 ευρώ και την ίδια στιγμή στον όμιλο η πλειοψηφία από τους 1.400 εργαζόμενους αμείβεται με 650 ευρώ.
Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να μη «μασήσουν» με τα ...κόλπα και τα ψίχουλα που τους δίνουν οι εργοδότες και να παλέψουν για σταθερούς μισθούς και δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες αυτών και των οικογενειών τους.
Οι εργαζόμενοι του ομίλου πρέπει να απαιτήσουν άμεσα την επαναφορά της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και όλων των επιδομάτων που υπήρχαν πριν το 2012, τριετίες, πτυχίου και ειδικότητας, ανθυγιεινό, παιδιών, μετακίνησης από και προς την εργασία, θέσης, κ.λπ.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass