ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συλλαλητήριο ενάντια στο σ/ν για την Εκπαίδευση

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2021 15:35

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Συλλαλητήριο διοργάνωσε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας, ενάντια στο νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (θέσπιση κατώτερης βάσης), τη δημιουργία

αστυνομίας στα ΑΕΙ και τη διαγραφή των «αιωνίων φοιτητών». Στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα αρχικά στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε πορεία διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα σε κεντρικούς δρόμους, ομιλητές ήταν εκ μέρους των διοργανωτών ο Γ. Παπαδόπουλος, από την ΕΛΜΕΚ Δ. Ματιάτου και από τους φοιτητές η Ρ. Σαριδάκη.
Την αμέριστη συμπαράστασή τους, εκτός από τους προαναφερόμενους, εξέφρασαν μεταξύ άλλων σωματείων και τοπικών οργανώσεων, αντιπροσωπείες της ΕΟΑΣΚ, της Επιτροπής Αγώνα υγειονομικών, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων κ.ά.
Κατά τις ομιλίες τονίστηκε πως το συλλαλητήριο δεν είναι παρά μια δυναμική κίνηση ανάδειξης των απώτερων σκοπών του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και συμπαράταξης στον αγώνα των φοιτητών και πανεπιστημιακών που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα. Ο κεντρικός ομιλητής κ. Παπαδόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση που με ευθύνη της καθυστερεί τις σπουδές των παιδιών μας εδώ και ένα χρόνο τολμά να απειλεί και με διαγραφή. Η αναβάθμιση των σχολών γίνεται με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών και όχι με διαγραφές και όρια φοίτησης στα ν+2 και ν+3! Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Αυτό που έχουνε σήμερα πραγματική ανάγκη τα παιδιά των εργαζομένων δεν είναι οι κάμερες και η αστυνομία, αλλά οι ανοιχτές σχολές».
Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου είναι:
- Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.
- Επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο.
- Όχι σε αστυνομία.
- Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της Υγείας των φοιτητών.
- Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
- Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.
- Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
- Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass