Παράσταση διαμαρτυρίας υγειονομικών στο Κ.Υ. Καρδίτσας

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2021 17:09

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας (πρώην πολυιατρεία ΙΚΑ), με διοργανώτρια της Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας και παρουσία εκπροσώπων των δυο ΤΟΜΥ, σωματείων και συλλόγων.


Κυρίαρχο αίτημα της κινητοποίησης που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου αγωνιστικών δράσεων που υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, είναι η ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού με το αναγκαίο προσωπικό, για να αντεπεξέρχονται στις τεράστιες ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας των πολιτών εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Την δράση χαιρέτισαν η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Καρδίτσας κα Π. Μπούτα, ο Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Ε. Γάζος, η πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Ε. Καρυά και ο πρόεδρος του Σωματείου Εμπροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου κ. Σ. Σαριδάκης. Ειδικότερα, η κα Μπούτα κάλεσε την κυβέρνηση να σκύψει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας και οι εργαζόμενοι που ζητούν ένταξη στα ΒΑΕ, να προβεί σε άμεση στελέχωσή τους και να τα εξοπλίσει για να αντεπεξέλθουν στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας. Όπως είπε η κα Μπούτα, σκοπός των κυβερνώντων, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, είναι να μετατρέψουν τα Κ.Υ. σε εμβολιαστικά κέντρα και όχι να αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.
Από την πλευρά του ο κ. Γάζος, επισήμανε ότι «επίκειται η αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων ανά την επικράτεια με επίκεντρο τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ χωρίς όμως να υπάρχει μέριμνα για επιπλέον στελέχωσή τους. Δηλαδή, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας, επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον προσωπικό να αναλάβει και την υποχρέωση εμβολιασμού του πληθυσμού, πράγμα που είναι απαράδεκτο με τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν» υπογράμμισε ο κ. Γάζος. Και πρόσθεσε : «Οι υγειονομικοί αγωνιζόμαστε και αναδεικνύουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας εις βάρος του λαού, της υγείας και της ζωής του. Όλοι μαζί ενωμένοι δίνουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Στα Κ.Υ. Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου οι ελλείψεις στις μόνιμες θέσεις γιατρών ξεπερνούν το 75%, ενώ το Κ.Υ. Καρδίτσας δεν έχει καν οργανισμό, παθολόγο ούτε γενικό ιατρό. Οι 2 ΤΟ.Μ.Υ. έχουν μόνο ένα παθολόγο, ενώ όλο το προσωπικό εργάζεται με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης. Ακόμα και στο σχετικά καλύτερα στελεχωμένο Κ.Υ. Παλαμά, με τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, η τακτική του λειτουργία περιορίζεται σε λιγότερο από το μισό». Κλείνοντας ο κ. Γάζος κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις διώξεις υγειονομικών που γίνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας με βάση το νέο νόμο για τις συγκεντρώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass