Πέθανε ο Κώστας Βοσταντζόγλου

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2021 16:40

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο εικαστικός, θεατρικός συγγραφέας, πεζογράφος, γραφίστας, αλλά και σπουδαίος κολυμβητής κάποτε και πολίστας του Παναθηναϊκού, Κώστας Βοσταντζόγλου.


Γιος του θρυλικού σκιτσογράφου Μποστ και αδελφός του ηθοποιού Γιάννη Μποσταντζόγλου, ασχολήθηκε εντατικά με τη συγγραφή και την εικονογράφηση βιβλίων, καθώς και με τη συγγραφή θεατρικών έργων. Τα κείμενά του, έντονα επηρεασμένα από τη γραφή του πατέρα του, μα μοναδικά, με ένα ιδιαίτερο ανατρεπτικό χιούμορ.
Χιούμορ που έβγαινε συχνά στη γραφή του, ακόμη και πριν λίγες εβδομάδες όταν μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ενημέρωνε φίλους και γνωστούς για τη νέα περιπέτεια της υγείας του, την οποία τελικά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. «Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός. Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά... κι έκανε μετάσταση στα κόκαλά μου... Ήρθε που λέτε και ζητάει ρεβάνς. Ρεβάνς θέλει; Θα την έχει. Προβλέπεται ξανά λυσσαλέος αγών. Ρόκυ Μπαλμπόα εναντίον Απόλλο Κριντ σε βελτιωμένη βερσιόν. Το φως εναντίον του αιωνίου σκότους. Ο “κόκκινος” Κώστας εναντίον του Χάροντος σε μια τιτανομαχία που θα σας κόψει την ανάσα. Θα πονέσω, θα ματώσω... και θα νικήσω. Ξανά. Και ξανά. Όσες φορές θέλει. Έχω δουλίτσες να τελειώσω πριν αποχωρήσω. Θα έχει πλάκα η συνέχεια».
Ήταν βασικό μέλος της κολυμβητικής ομάδας του Παναθηναϊκού στο τέλος της δεκαετίας του 1960. Πρωταγωνιστής στο αγώνισμα της πεταλούδας, στα 100 και 200 μέτρα. Πανελληνιονίκης στα 200 μέτρα πεταλούδα το 1968. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης. Ξεχώρισε ιδιαίτερα με το εξαιρετικό στυλ του στην πεταλούδα. Υπήρξε και βασικό μέλος της ομάδας υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού από το 1968 μέχρι το 1980, και η ομάδα του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλειά του εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη γι’ αυτή.
Ο Κώστας Βοσταντζόγλου ήταν λάτρης του Μεταξοχωρίου, όπου συχνά επισκέπτονταν την οικογενειακή εξοχική κατοικία. Αποτελούσε κρίκο μιας αλυσίδας ανθρώπων της διανόησης και των τεχνών που λάμπρυναν και που κάποιοι συνεχίζουν και λαμπρύνουν με την παρουσία τους το γραφικό αυτό χωριό της Αγιάς. Άνθρωποι όπως ο πατέρας του Μέντης Μποσταντζόγλου κι ο αδελφός του Γιάννης, η Δήμητρα Παπαδήμα, ο Γιάννης Κοντός, ο Κωστής Γκιμοσούλης, η Ρένα Αγγουρίδου, ο Πέτρος Αμπατζόγλου, η Αλίκη Γεωργούλη, ο Γιώργος Αρβανίτης, ο Jim Wilson, η Κάτια Αντωνοπούλου, ο Γιάννης Βατζιάς, ο Μάριος Βατζιάς, ο Παντελής Καλότσιος, η Άννα Βαγενά, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, η Μαρία και η Γιασεμί Κηλαηδόνη, και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Το άγγελμα του θανάτου σκόρπισε θλίψη σε όσους από το χωριό τον γνώριζαν και ιδίως στους παλαιότερους.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass