Τελωνειακοί: Δεν δεχόμαστε νεοφιλελεύθερα πειράματα

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2021 16:35

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, ενώ στη Βουλή θα συζητείται το σχέδιο νόμου για το Ειδικό Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ. Με την απεργία τους οι Τελωνειακοί ζητούν:


1. Την απόσυρση του σχεδίου νόμου.
2. Την αποχώρηση της Τελωνειακής Υπηρεσίας από την ΑΑΔΕ και την ένταξή της στο Υπουργείο Οικονομικών.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε δελτίο Τύπου, το σχέδιο νόμου:
* «Επιφέρει πρωτόγνωρες πολλαπλές μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων, με πρόσχημα την επίλυση μισθολογικών ζητημάτων που η διοίκηση σκόπιμα δεν επίλυσε εδώ και χρόνια,
* περιέχει πληθώρα εξουσιοδοτικών διατάξεων δίνοντας τη δυνατότητα στον διοικητή της ΑΑΔΕ να ρυθμίζει κατά το δοκούν την εργασιακή σχέση και την αμοιβή των υπαλλήλων,
* θα προκαλέσει διχασμό στους χώρους εργασίας μέσω των μεταβλητών αμοιβών που αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζει το περίγραμμα θέσης,
* απειλεί και εκβιάζει τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στη στρεβλή διαδικασία αξιολόγησης,
* αποπροσανατολίζει τους υπαλλήλους δημιουργώντας την προσδοκία αυξήσεων, όταν δεν έχουν αποσαφηνιστεί βασικές παράμετροι, όπως η αξιολόγηση και η κατάταξη των ΠΘΕ.
Ενδεικτικό των προθέσεων της διοίκησης της ΑΑΔΕ είναι η πλήρης απουσία ουσιαστικού διαλόγου με την ΟΤΥΕ παρά τα πολλαπλά αιτήματά μας. Η διοίκηση της ΑΑΔΕ δεν θέλει επί της ουσίας διάλογο.
Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μας πως τουλάχιστον στις δικές μας υπηρεσίες η ομαδικότητα, η συλλογική δράση και η αλληλεγγύη, είναι ο μόνος δρόμος για την επίτευξη των σκοπών και στόχων της υπηρεσίας.
Διαχωρίζουμε τη θέση μας και διεκδικούμε την αποχώρησή μας από την ΑΑΔΕ και την επανένταξή μας στο Υπουργείο Οικονομικών.
Η μακρόχρονη ιστορία και διαδρομή της Τελωνειακής Υπηρεσίας δεν μας επιτρέπει να αποδεχτούμε νεοφιλελεύθερα πειράματα περασμένων δεκαετιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass