Συνδέεται με το δίκτυο φυσικού αερίου η Μαθητική Εστία Μουζακίου

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 6,44 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Η ΕΔΑ-ΘΕΣΣ ΣΤΟN Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 21:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ενδιαφέρον των κατοίκων του Μουζακίου και της Πύλης για να συνδέσουν κατοικίες και επιχειρήσεις με το νέο δίκτυο φυσικού αερίου που η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες. Όπως δήλωσε στην «Ε» η Διευθύντρια Νέων Συνδέσεων και Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Θεσσαλία κ. Έφη Καλογήρου, κατατέθηκαν πάνω από 800 αιτήσεις, ενώ ήδη έχουν τροφοδοτηθεί αρκετοί καταναλωτές στην περιοχή και τα πρώτα δημοτικά κτίρια.


Παράλληλα, ο Δήμος Μουζακίου προχωράει άμεσα με αξιοποίηση και του προγράμματος «Εξοικονομώ», στη σύνδεση και νέων δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο, ενώ είναι ήδη συνδεδεμένο το συγκρότημα του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείου Μουζακίου.
Ο Δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης τόνισε στην «Ε» ότι ο Δήμος προγραμματίζει να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο άμεσα τη Μαθητική Εστία όπου στεγάζεται προσωρινά, μετά την καταστροφή του «Ιανού», το Κέντρο Υγείας.
Επιβάλλεται η εν λόγω σύνδεση – πρόσθεσε ο κ. Στάθης – καθώς οι αυξημένες ενεργειακές ανάγκες που προέκυψαν από την αναγκαστική μεταστέγαση του Κ.Υ. αύξησαν πολύ το λειτουργικό κόστος αφού το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή είναι δαπανηρό. Ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό θα διατεθεί από τον Δήμο Μουζακίου ένα ποσό που υπολογίζεται περίπου στα 50.000 Ευρώ. Σε σύντομο χρόνο, ακολουθούν το Λύκειο Μουζακίου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον οικισμό Γ. Καραϊσκάκη και στο Μαυρομμάτι.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΣΤΟ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Να σημειωθεί ότι η Εταιρία έχει ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα για όλο τον Νομό Καρδίτσας με επενδύσεις που φτάνουν στα 6,44 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, η κ. Καλογήρου επισήμανε σχετικά: «Σύμφωνα με το Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον Νομό Καρδίτσας θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 6,44 εκ. € για την κατασκευή δικτύου συνολικού μήκους 34,16 χιλιομέτρων και για τη σύνδεση νέων καταναλωτών. Για το ίδιο χρονικό διάστημα οι νέες συμβάσεις θα ξεπεράσουν τις 3.500, με στόχο η διείσδυση του φυσικού αερίου το 2025 να αγγίξει το 86% του πληθυσμού στον Νομό Καρδίτσας από το 68% που είναι σήμερα. Εντός του 2020, τροφοδοτήθηκαν η Πύλη του Δήμου Πύλης και το Μουζάκι του Δήμου Μουζακίου, ενώ από το 2019 απολαμβάνουν τα οφέλη του φυσικού αερίου και οι κάτοικοι των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων».
Η κ. Καλογήρου αναφέρθηκε και στη νέα προσφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που ισχύει για τους ενδιαφερόμενους νέους καταναλωτές φυσικού αερίου υπογραμμίζοντας: «Η προσφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα δωρεάν τέλη σύνδεσης τα οποία παρέχονται με 100% έκπτωση βρίσκεται σε ισχύ και για το έτος 2021 για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου. Η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών του Νομού Καρδίτσας, με στόχο η διείσδυση του φυσικού αερίου το 2025 να αγγίξει το 50% του πληθυσμού στις νέες περιοχές».

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass