Καθάρισε η λίμνη της Σκήτης

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 15:04

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού της λίμνης στη θέση «Ισιώματα» της Τοπικής Κοινότητας Σκήτης

του Δήμου Αγιάς, επιφάνειας περίπου 30 στρεμμάτων και χωρητικότητας 70.000 κ.μ. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αγιάς, όπως επίσης και τα εξής: «Ο καθαρισμός της λίμνης υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος δημoσίων επενδύσεων αντιμετώπισης ζημιών από φυσικές καταστροφές και αφορούσε την απομάκρυνση περίπου 50.000 κ.μ. φερτών υλικών και την αποκατάσταση της υδρομάστευσης της λίμνης (ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες τον Νοέμβριο του 2017 στον Δήμο Αγιάς).
Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό, περιβαλλοντικό και ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την περιοχή, αφού λειτουργεί:
- κυρίως ως αντιπλημμυρικό, εκτονώνοντας τα νερά του ρέματος «Γάβρος» του Μαυροβουνίου,
- ως αρδευτικό, για την άρδευση των ελαιώνων και των καστανοπεριβόλλων των Τοπικών Κοινοτήτων Σκήτης και Ποταμιάς, (από τα χειμέρια νερά που αποθηκεύονται στον αργιλώδη πυθμένα της λίμνης),
- ως περιβαλλοντικό, διότι εμπλουτίζεται ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας και παράλληλα ξεδιψάει από το νερό της λίμνης η πανίδα της περιοχής (πουλιά και θηλαστικά ζώα),
- και ως φυσικό αξιοθέατο και ελκυστικός προορισμός για εκατοντάδες επισκέπτες, απολαμβάνοντας και φωτογραφίζοντας τη μοναδική φυσική ομορφιά του υγρού στοιχείου ανάμεσα στα καστανοδάση του Μαυροβουνίου και στα πλατάνια της λίμνης.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς κ. Ευάγγελος Κρανιώτης επισημαίνει επίσης ότι ο Δήμος Αγιάς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού προχώρησε και στον εκσυγχρονισμό των αντλητικών συγκροτημάτων και σε αντικατάσταση μέρους του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου, με αποτέλεσμα η άρδευση των καστανοπεριβόλλων και των ελαιώνων της περιοχής να γίνεται με τον βέλτιστο και οικονομικότερο τρόπο, ενισχύοντας έτσι την αγροτική παραγωγή που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Δήμου Αγιάς και συμβάλει στη διατήρηση και τη βιωσιμότητα των ορεινών οικισμών της υπαίθρου».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass