Πρόσφυγες από τα Γρεβενά στο Κουτσόχερο

ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ -20 ΘΕΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 21:04

Στο δομή του Κουτσόχερου πρόκειται να μεταφερθούν σήμερα 25 πρόσφυγες

από τη δομή των Γρεβενών που κλείνει οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η μετακίνηση των προσφύγων αρχικά είχε προγραμματιστεί για χθες αλλά αναβλήθηκε τελικά για σήμερα με τον συνολικό αριθμών των προσφύγων στη δομή του Κουτσοχέρου, μετά και τη σημερινή μεταφορά, να ανέρχεται στους 1.388.
Αριθμός ο οποίος εδώ και μήνες διατηρείται στα ίδια περίπου επίπεδα με αφορμή και τις διαρκείς αυξομειώσεις, είτε λόγω αποχωρήσεων είτε λόγω μεταφοράς νέων προσφύγων και μεταναστών.
Στο δομή του Κουτσοχέρου, μετά και την εντατικοποίηση των ελέγχων για κορονοϊό έχουν διαγνωστεί ως θετικοί είκοσι συνολικά πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στα κοντέινερ όπου διαβιούν, ενώ υπενθυμίζεται πως λόγω των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η δομή του Κουτσοχέρου βρίσκεται σε καραντίνα έως την 1η Μαρτίου, προθεσμία που αναμένεται να επεκταθεί μετά και τα τελευταία κρούσματα.
Σε ό,τι αφορά τέλος στα Γρεβενά, υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων ξεκίνησε σε ξενοδοχεία το 2016 τα οποία φιλοξένησαν πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων. Αρκετοί αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι ενώ οι τελευταίοι 100 πρόσφυγες που διαμένουν σε ξενοδοχείο εντός της Σαμαρίνας θα φύγουν έως το τέλος του μήνα.
Σήμερα ωστόσο κλείνει και η δομή της περιοχής που φιλοξενούσε 650 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 300 θα μεταφερθούν σε άλλες δομές της χώρας.
Η μεταφορά τους ξεκίνησε από χθες, ενώ οι υπόλοιποι 350 πρόσφυγες, διαθέτοντας πλέον τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα αναμένεται να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Να σημειωθεί τέλος πως -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- όσοι διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα και με αυτά εγκαταλείπουν τη δομή του Κουτσοχέρου επιλέγουν να ταξιδέψουν κυρίως σε τρεις χώρες, τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία είτε επειδή διαμένουν εκεί συγγενικά τους πρόσωπα είτε γιατί εκτιμούν πως θα βρουν εργασία.
Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass