«Πληγώθηκε» Δημοτικό Σχολείο της Τ.Κ Κοσκινά

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2021 17:38

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Σημαντικές είναι οι ζημιές που υπέστη το κτίριο που στεγάζεται το τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο στην Τ.Κ Κοσκινά, μετά τον ισχυρό σεισμό της Τετάρτης 3/3/2021, με επίκεντρο την περιοχή της Ελασσόνας.


Το σχολείο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος με τον πρόεδρο της Τ.Κ Κοσκινά κ. Γιώργο Αγγελούση: «Πρώτα και πάνω από όλα θέλω να συγχαρώ τον διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Γατσογιάννη, ο οποίος σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, αντέδρασαν σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει για τέτοιες περιπτώσεις. Έτσι αποφεύχθηκε ο πανικός και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μαθητών ή εκπαιδευτικών. Ήδη συνεργείο μηχανικών του ΤΕΕ έχει πραγματοποιήσει αυτοψία στο κτίριο, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο, καθώς έχει υποστεί ρωγμές και αποκόλληση οικοδομικών υλικών. Με παρέμβασή μας κλιμάκιο μηχανικών και άλλων επιστημόνων του Υπουργείου Υποδομών θα πραγματοποιήσει εκ νέου αυτοψία στο κτίριο, ώστε να καταγραφούν με ακρίβεια τα προβλήματα στατικότητας και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των ζημιών» επισήμανε ο κ. Νούσιος.
Αναφορικά με την διεξαγωγή των μαθημάτων για τους 35 μαθητές που φοιτούν στο σχολείο, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε: «Έχουμε ήδη αποφασίσει, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιο Μπότα και τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ, οι μαθητές να μεταφέρονται από Δευτέρα με μισθωμένα λεωφορεία, στο Δημοτικό Σχολείο Βλοχού και να παρακολουθούν εκεί τα μαθήματά τους. Πιστεύω ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν γρήγορα και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν με ασφάλεια στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass