ΤΟΕΒ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εκταμιεύονται 2 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2021 15:39

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Μία σημαντική εξέλιξη είχαμε σε νέα επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρ. Τριαντόπουλου στην Καρδίτσα, το Σάββατο 6/3/2021.


Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε ο κυβερνητικός εντεταλμένος για το Ν. Καρδίτσας, με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Αθ. Μαρκινό, τον ενημέρωσε ότι έχει ήδη υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση που αφορά στην κατανομή περίπου 2 εκατ. ευρώ στα ΤΟΕΒ (Ταυρωπού, Τιτανίου, Σελλάνων, Θεσσαλιώτιδος), του Νομού για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης ζημιών του «Ιανού» στα αρδευτικά δίκτυα.
Ο κ. Τριαντόπουλος εξήγησε ότι με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο, τα χρήματα πρέπει να μεταφερθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνέχεια αυτό με τη σειρά του θα τα διαθέσει στους ΤΟΕΒ, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Επίσης, ο Γεν. γραμματέας του ΥΠ.ΟΙΚ. επισήμανε πως τα 2 εκατ. ευρώ, αποτελούν ένα πρώτο οικονομικό «πακέτο» ενίσχυσης, καθώς με την πορεία των επισκευαστικών εργασιών και τις δαπάνες που προκύπτουν, θα κριθεί στη συνέχεια το ύψος μιας νέας συμπληρωματικής χρηματοδότησης προς τα ΤΟΕΒ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτή τη θετική εξέλιξη, καθώς ο χρόνος πιέζει αφόρητα για την υλοποίηση σημαντικών επισκευαστικών παρεμβάσεων κυρίως στο τσιμεντένιο πρωτεύον (κεντρική διώρυγα), αλλά και στο δευτερεύον αρδευτικό δίκτυο, που έχουν υποστεί σοβαρότατες καταστροφές από τη θεομηνία.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε στον κ. Τριαντόπουλο ότι τα χρήματα που διατίθενται θα χρησιμοποιηθούν για αποκαταστάσεις που έχουν εντελώς προσωρινό χαρακτήρα με μεγάλο στόχο έστω και οριακά, ( με προβλήματα που ενδεχομένως εμφανιστούν), να καταφέρουν να ποτίσουν οι αγρότες τα χωράφια τους τη νέα αρδευτική περίοδο.
Ο κ. Μαρκινός επανέλαβε στον κυβερνητικό απεσταλμένο την απόλυτη ανάγκη άμεσης δρομολόγησης της κατασκευής νέου κλειστού υπογειοποιημένου αρδευτικού δικτύου, σε αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος τσιμεντένιου επιφανειακού, το οποίο - όπως υπογράμμισε - μετά τον «Ιανό», λόγω της παλαιότητας και των καταστροφών που υπέστη είναι πλέον εξαιρετικά αμφίβολης ανθεκτικότητας.
Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω συνάντηση δεν αναφέρθηκαν από τον κ. Τριαντόπουλο τα ακριβή ποσά που θα κατανεμηθούν στα ΤΟΕΒ του Ν. Καρδίτσας.
Σε ότι αφορά δε στο ΤΟΕΒ Ταυρωπού, ο ίδιος τόνισε πως ισχύει στο ακέραιο η ανακοίνωσή του πριν ένα μήνα περίπου, για διάθεση χρηματοδότησης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass