ΕΟΑΣΚ: Οδηγός μας οι αγωνιστές του Κιλελέρ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2021 21:25

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την αιματηρή επέτειο της εξέγερσης των κολίγων εναντίον των μεγαλοακτημόνων στο Κιλελέρ την 6η Μαρτίου 2010, έδωσαν εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κώστα Τζέλλα.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής επισήμανε πως την Κυριακή 21/3/2021, «όλες οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας σε συναπόφαση και με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, θα δώσουν βροντερό παρών στον μεγάλο εορτασμό του Κιλελέρ. Το μήνυμα προς την κεντρική εξουσία θα είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας των αγροτών για επιβίωση, για ένα καλύτερο αύριο αυτών και των οικογενειών τους θα είναι συνεχής με οδηγό την εξέγερση του περασμένου αιώνα». Ο κ. Τζέλλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σημερινά προβλήματα των παραγωγών της περιοχής που όπως είπε, «όχι μόνο παραμένουν άλυτα, αλλά κάθε μέρα οξύνονται σε μεγάλο βαθμό». Στο επίκεντρο της αναφοράς του βρέθηκαν:
- Το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής.
- Η ανάγκη άμεσης θέσπισης του λεγόμενου «αγροτικού πετρελαίου» καθώς η τιμή των καυσίμων ανεβαίνει συνεχώς.
- Οι υψηλές τιμές των λιπασμάτων, των σπόρων, των φυτοφαρμάκων και γενικά των καλλιεργητικών μέσων και εφοδίων.
- Το ζήτημα των προαγορών βαμβακιού από τις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, αφού - όπως τόνισε - «κλείνεται» τιμή για το 1/3 της παραγωγής, αλλά δεσμεύεται όλη η σοδειά του κάθε καλλιεργητή.
- Το αίτημα της απόδοσης από τους εκκοκκιστές στους βαμβακοπαραγωγούς του οικονομικού οφέλους από την ίνα σε ό,τι αφορά στο σύσπορο βαμβάκι.
- Οι συναλλαγματικές που είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν οι αγρότες με τους εκκοκκιστές ως εγγύηση, ενώ δεν υπάρχει ίδια υποχρέωση και για τις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις.
- Το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα συμφωνητικά που έγιναν με τους βαμβακοκαλλιεργητές.
- Η καθυστέρηση από τον ΕΛΓΑ της έκδοσης των πορισμάτων των ενστάσεων που έγιναν από τους πληγέντες αγρότες για τις καταστροφές του «Ιανού».
- Η μη εξόφληση των οφειλομένων για τη συνδεδεμένη, το «πρασίνισμα» και το «τσeκ». Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζέλλας ενημέρωσε πως τη Δευτέρα 22/3/2021 θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Εξάλλου, την Τρίτη 23/3/2021, θα υπάρξει κινητοποίηση και στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας για τη μη εκτέλεση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών του «Ιανού» στο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυα του Νομού Καρδίτσας.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass