Tέλος στα συσσίτια, ξεκινά διανομή τροφίμων στους σεισμόπληκτους του Δαμασίου

Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΚΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2021 16:05

Η μεταστέγαση των σεισμόπληκτων του Δαμασίου από τις σκηνές στους οικίσκους και στα τροχόσπιτα έχει ολοκληρωθεί και αυτό άλλαξε την καθημερινότητα στον καταυλισμό του χωριού, αλλά και τα δεδομένα στην παροχή βοήθειας.


Όπως όλα δείχνουν η προσφορά φαγητού μέσω συσσιτίων από σήμερα θα αποτελεί παρελθόν (άλλωστε δε βοηθούν πλέον και οι καιρικές συνθήκες).
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα, «από σήμερα ξεκινάει η διανομή τροφίμων, αλλά και ειδών καθαριότητας στις οικογένειες που διαμένουν σε οικίσκους και τροχόσπιτα, αφού αυτά είναι ηλεκτροδοτούμενα και διαθέτουν κουζίνες και ψυγεία».
Έτσι η κινητικότητα στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου, όπου φυλάσσεται η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει καταφθάσει απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας στη σεισμόπληκτη περιοχή, αναμένεται να αυξηθεί. Ήδη οι δύο αντιδήμαρχοι Τυρνάβου, κ. Γκάτσος και κ. Κατσαρός, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι συνδράμουν στο έργο παροχής βοήθειας, καθώς οι υπηρεσίες όπου απασχολούνταν δε λειτουργούν (π.χ. παιδικοί σταθμοί), αλλά και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων όλο αυτό το διάστημα είχαν δεματοποιήσει και κατηγοριοποιήσει τη βοήθεια που προσέφερε ο κόσμος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα «μέχρι τώρα είχαν διατεθεί στους σεισμόπληκτους ευπαθή προϊόντα τα οποία κινδύνευαν να χαλάσουν, όπως για παράδειγμα πατάτες, ντομάτες, μπανάνες και άλλα φρούτα. Σειρά πλέον παίρνουν τα τρόφιμα, τα είδη καθαριότητας και άλλα πράγματα πρώτης ανάγκης, τα οποία θα κάνουν πιο εύκολη τη διαβίωση των οικογενειών στις πρόχειρες νέες στέγες τους. Έχουμε καταγράψει τις ανάγκες των σεισμοπαθών, γνωρίζουμε την κατάσταση των οικογενειών και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά» δηλώνει ο δήμαρχος Τυρνάβου.
Τέλος, ο κ. Κόκουρας ευχαριστεί για μία ακόμα φορά όλους όσοι προσέφεραν για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων, αλλά και τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων που στηρίζουν όλες αυτές τις ημέρες τη γιγαντιαία αυτήν επιχείρηση για τη σίτιση και στέγαση των σεισμόπληκτων.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ
O Δήμος Τυρνάβου, σε συνεννόηση με τα κλιμάκια των Μηχανικών της Δ.Α.Ε.Φ.Κ -Κ.Ε., ενημερώνει τους συνδημότες ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 964β/11-03-2021, όσοι πολίτες επιθυμούν να διενεργηθεί αυτοψία στο πληγέν οίκημά τους από τις 11 Μαρτίου και μετά, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε. με συνημμένα τα κάτωθι δικαιολογητικά: Τίτλοι ιδιοκτησίας, φωτογραφία πληγέντος κτιρίου (όψη κτιρίου), οδοιπορικό σκαρίφημα ή οδός. Η αίτηση με τα δικαιολογητικά θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: daefk@ggde.gr. Εναλλακτικά στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-870.4732.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass