«Να παρέμβει εισαγγελέας για τη νοθεία στη φέτα»

ΖΗΤΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2021 16:55

Η ενίσχυση της θεσμοθέτησης (block chain) για τον έλεγχο της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς και η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού από τον οργανισμό, ώστε να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί

περισσότερους ελέγχους αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, τα μέλη της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, παρουσία και του τεχνικού συμβούλου της Ομοσπονδίας και δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιω. Κόκουρα. Στη συνάντηση συζητήθηκε και η υπόθεση της νοθείας σε φέτα, από θεσσαλική εταιρεία στην αγορά της Γερμανίας, με την Ομοσπονδία να ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.
ΝΟΘΕΙΑ ΦΕΤΑΣ
Στη συνάντηση Κτηνοτρόφων Χαρουτουνιάν συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα των ημερών που αφορά στα δημοσιεύματα για νοθεία σε φέτα, θεσσαλικής εταιρείας στη Γερμανία, για την οποία η Ομοσπονδία αναφέρει ότι έχει στα χέρια της κάποιες αναλύσεις από τα δύο Γερμανικά εργαστήρια που δείχνουν τη νοθεία. Η θέση της Ομοσπονδίας είναι πως «πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας -και αυτό το απαιτούμε- και αν και εφόσον τελικά η εν λόγω εταιρεία κριθεί ένοχη από τη δικαιοσύνη, τότε προτείνουμε να της επιβληθεί η μεγαλύτερη των ποινών που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Όποια κι αν είναι αυτή, όσο σκληρή κι αν είναι, ακόμη κι αν πρόκειται για αφαίρεση της άδειας παραγωγής Φέτας ΠΟΠ. Και σε περίπτωση χρηματικού προστίμου, θα απαιτήσουμε το ποσό να μοιραστεί στους κτηνοτρόφους συνεργάτες της εν λόγο εταιρείας».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαιτέρως καλό, με τον Πρόεδρο να ακούει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας για τους ελέγχους τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα, όσο και στα αμνοερίφια, σε σχέση με τις ελληνοποιήσεις των δύο αυτών προϊόντων, καθώς και για τη φέτα. Ακόμη προκρίνουμε από κοινού τη δημιουργία μόνιμου σταθμού ελέγχου των εισαγόμενων προϊόντων (είτε αιγοπρόβειου γάλακτος, είτε λευκού τυριού) στον Προμαχώνα με επαναζύγιση. Στη συνέχεια, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συνεδρίασε συζητώντας τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου, όπως αυτά πηγάζουν από τη σκληρή καθημερινότητα της δουλειάς μας. Έτσι ζητάμε για ακόμα μία φορά από το ΥΠΑΑΤ ενίσχυση-στήριξη λόγω του δυσβάστακτου πλέον κόστους παραγωγής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass