Κατατέθηκαν 536 αιτήσεις για αποζημιώσεις

EΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 186 ΑΠΟ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ»

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2021 21:26

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συνολικά 536 αιτήσεις κατατέθηκαν στον Δήμο Σοφάδων για αποζημιώσεις από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό». Ειδικότερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υποδομών κ. Δ. Κοντοβάς προχώρησε σε μια σύντομη ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς του «Ιανού». Συγκεκριμένα, δήλωσε πως έγιναν 350 αιτήσεις και πως σε 124 αιτούντες καταβλήθηκαν 600 ευρώ.


81 αιτήσεις αφορούσαν οικοσκευές, ενώ έγιναν 15 ενστάσεις οι οποίες εξετάζονται από τις Επιτροπές. 80 αιτήσεις υποβλήθηκαν χωρίς εξέταση δηλωθέντων και αυτοψίες με τις 33 να έχουν απορριφθεί.
Επίσης, κατατέθηκαν και 186 αιτήσεις από Ρομά. Έγιναν μέχρι τώρα 161 έλεγχοι από τις Επιτροπές, αλλά επειδή δεν κατατέθηκαν έντυπα Ε9 από τους αιτούντες, απορρίφθηκαν. Οι υπόλοιπες 25 αιτήσεις θα ελεγχθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως υπάρχει αίτημα από προηγούμενο Δ.Σ. να έρθουν οι Επιτροπές στο σώμα και να γίνει σχετική συζήτηση, αλλά αυτό δεν έγινε.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Β. Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι περίμενε τις Επιτροπές να ενημερώσουν το σώμα τονίζοντας ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν ήταν χαμηλές.
Απαντώντας ο κ. Κοντοβάς, δήλωσε πως μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία οπότε και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass