ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

Eφτασαν τις 900 οι αιτήσεις από σεισμόπληκτους

Παρελήφθησαν τρεις νέοι οικίσκοι από την Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2021 17:44

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Την έκπληξη του Υπουργείου Υποδομών για το μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν στον Δήμο Παλαμά για διενέργεια ελέγχων σε σπίτια και άλλα κτίρια από τις Τεχνικές Επιτροπές, μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου.


Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το επίκεντρο των πρόσφατων σεισμών της Ελασσόνας, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί έφτασαν στις 900(!) αριθμός δυσθεώρητος που απαιτεί και αρκετό χρόνο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης των ακατάλληλων κτιρίων.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην πορεία των ελέγχων που έγιναν, ο κ. Σακελλαρίου ενημέρωσε ότι εκτελέστηκαν συνολικά 413 αυτοψίες από επιτροπές και εκκρεμούν άλλες περίπου 450 με βάση τις κατατεθειμένες αιτήσεις.
Η επικοινωνία της Δημοτικής αρχής με το Υπουργείο είναι συνεχής και ζητήθηκε μάλιστα να σταλούν κι άλλες Επιτροπές λόγω των πολλών αιτήσεων.
Σε σύνολο 128 δευτεροβάθμιων ελέγχων σε ότι αφορά κατοικίες, 41 «πρασίνισαν», 83 παρέμειναν «κίτρινες» και 4 είναι «κόκκινες», μία στον Παλαμά, μία στον Άγιο Δημήτριο, και δυο στο Πεδινό για τις οποίες το τελικό πόρισμα κατεδάφισης θα βγει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Αναφορικά με τη στέγαση των ανθρώπων που τα σπίτια τους έχουν σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς, δυο τροχόσπιτα διατέθηκαν στο Πέτρινο, άλλα δυο στον Άγιο Δημήτριο και δυο οικίσκοι στον Παλαμά.
Ο Δήμος πάντως χθες παρέλαβε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας (παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιου), τρεις οικίσκους οι οποίοι θα πάνε στις τοπικές Κοινότητες Αγία Τριάδα, Κοσκινά και Πεδινό, όπου είναι προγραμματισμένο να κατοικηθούν από ηλικιωμένους.
Ο Δήμαρχος απεύθυνε έκκληση στους στενούς συγγενείς των σεισμόπληκτων που δεν μπορούν να διαμείνουν στα χαρακτηρισμένα ως «κίτρινα», η «κόκκινα» σπίτια τους, να μεριμνήσουν για τη χρήση του δικαιώματος επιδότησης ενοικίου, διότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οικίσκοι για όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass