«Υστατο χαίρε» για τον «πρύτανη» των κληρικών της Μητρόπολης Ελασσώνος

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Π. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 16:29

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος και η Ελασσόνα είπαν το «ύστατο χαίρε» στον «πρύτανη» των κληρικών της Ι. Μητρόπολης (...φέτος συμπλήρωσε 59 χρόνια ιερωσύνης), στον πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόφιλο Καραγκούνη, που

«απεδήμησε προς Κύριον».
Ο μακαριστός π. Θεόφιλος είχε συνδέσει την παρουσία και το όνομά του με τα εκκλησιαστικά και κοινωνικά «δρώμενα» της Ελασσόνας και της γύρω περιοχής, αφού διακόνησε για πολλά χρόνια την τοπική Εκκλησία με ζήλο και αγάπη, προσφέροντας πλούσιο έργο, που αναγνωρίστηκε από την επίσημη Εκκλησία, ενώ «αγκαλιάστηκε» από τους συνδημότες του και όχι μόνο.
Στην Εξόδιο Ακολουθία του μεταστάντος κληρικού, που πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού και με την παρουσία μόνο των μελών της οικογενείας και ελάχιστων συγγενών του, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης - πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Νικόλαος Πνευματικός, π. Ευάγγελος Γκανάτσιος, π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκασντερίδης.
Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, στον επικήδειό του, αναφέρθηκε στην πολύχρονη διακονία του εκλιπόντος και στην προσφορά του μακαριστού αδελφού π. Θεοφίλου, που εργάστηκε ακούραστα για την τοπική Εκκλησία και τον τόπο του.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass