Κινητοποίηση για την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης των Σχολείων

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 15:12

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης των Σχολείων που είναι σήμερα 14 Απριλίου, ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας, πραγματοποιεί κινητοποίηση στις 7 το απόγευμα, στην οποία

καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/-τριες να συμμετέχουν. Το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους συνοψίζεται στα εξής:
-Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
-Πρόταξη των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό.
-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ - ΕΒΠ σε Α/θμια και Β/θμια και εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση των χιλιάδων αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
-Να δοθούν λύσεις στα σοβαρά στεγαστικά προβλήματα που υπάρχουν στα περισσότερα Ειδικά Σχολεία και ΚΕΣΥ και επιδεινώνουν την υπάρχουσα κατάσταση.
-Μέτρα για τη μείωση μαθητών ανά τάξη.
-Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών/-τριών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
-Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.
-Κρατικό σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών, σχεδιασμός για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων με βάση τις ανάγκες. Επισκευή όλων των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς στα σχολεία.
-Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία (ν .4692/2020, Υ.Α. για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.
-Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν επιμόρφωσης των ΕΕΠ-ΕΒΠ και εκπαιδευτικών, επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες».
*Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, παράρτημα Λάρισας, με αίτημα να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία και οι μουσικές σχολές, εφαρμόζοντας αυστηρά και ασφαλή υγιειονομικά πρωτόκολλα.
Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου. Σε ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα στους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν και αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Εδώ και 13 μήνες, οι γονείς έχουμε γίνει για τα παιδιά μας δάσκαλοι, πληροφορικοί, ψυχολόγοι και πλέον ιατροί-νοσηλευτές! Μόνη λύση που προκρίνει το «υπεύθυνο» κράτος είναι η αποποίηση των δικών του ευθυνών και η μετατόπισή τους στην ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη των γονέων. Αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, δεν αραιώνουν τα τμήματα, δεν προσλαμβάνουν επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας με καθεστώς μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Για τη διεξαγωγή της ανισότιμης τηλεκπαίδευσης, δεν προμηθεύουν το σύνολο των μαθητών με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και δεν εξασφαλίζουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, παρά μόνο βάζουν εισοδηματικούς κόφτες, έτσι ώστε να πάρουν ελάχιστοι τη στοιχειώδη επιδότηση των 200,00 ευρώ για αγορά κάποιου τεχνολογικού μέσου.
Ξοδεύουν με το σταγονόμετρο για μας και τα παιδιά μας, ενώ αφειδώς τα μοιράζουν σε ΜΜΕ και επιχειρηματικούς ομίλους. Mε το άνοιγμα των Λυκείων και τα νέα self-tests αποθεώνεται η ατομική ευθύνη, αντί να προωθείται η σχεδιασμένη και υπεύθυνη παρέμβαση του κράτους, με συνέπεια:
-Οι γονείς να τα προμηθευόμαστε από τα φαρμακεία.
-Οι γονείς να τα κάνουμε στα παιδιά μας.
-Οι γονείς να υπογράφουμε υπεύθυνη δήλωση αποτελέσματος.
-Οι γονείς να συμπληρώνουμε την πλατφόρμα.
-Οι γονείς να εκτυπώνουμε τη βεβαίωση.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες γονείς και μαθητές όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass