«Ανεπάρκεια της Πολιτείας στην αντισεισμική θωράκιση»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΖΗ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2021 16:59
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες  εκπρόσωποι των φορέων οργάνωσης της εκδήλωσης Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες εκπρόσωποι των φορέων οργάνωσης της εκδήλωσης

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η αντισεισμική προστασία και θωράκιση – Η πείρα στην περιοχή μας από τον πρόσφατο σεισμό στις 3 Μάρτη», με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Κουτζή, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θα

πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά, από το κανάλι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο youtube στο link: https://www.youtube.com/watch?v=Bmj0U4iC_-o
Την εκδήλωση οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δήμου Λαρισαίων, εκπρόσωποι των οποίων παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου.
Μεταξύ άλλων σημείωσαν: «Συμπληρώνεται σχεδόν ενάμισης μήνας από τον σεισμό που χτύπησε στην περιοχή μας στις 3 Μάρτη. Το χτύπημα αυτό ξαναέφερε στην επιφάνεια αρκετές και σοβαρές πλευρές σε σχέση με την αντιμετώπισή του, την εξασφάλιση της προστασίας του λαού της περιοχής από τέτοια φαινόμενα.
Η συχνή εκδήλωση του φαινομένου των σεισμών τα τελευταία χρόνια και οι καταστροφικές συνέπειές τους, αναδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων, της σημερινής της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, για την ανεπαρκέστατη πολιτική και σ’ αυτόν τον τομέα.
Αναδεικνύουν επίσης και τις ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δημοτικών Αρχών της περιοχής, για την απουσία διεκδίκησης ύπαρξης σχεδιασμού άμεσων μέτρων ανακούφισης σε περίπτωση σεισμού, αλλά και ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής μας.
Ενώ σήμερα η επιστήμη και η τεχνική έχουν προχωρήσει πολύ και μπορούν να συμβάλλουν στην αντισεισμική προστασία και θωράκιση, δεν αξιοποιούνται συνειδητά.
Έτσι έχουμε ζητήματα, όπως την πλειοψηφία των δημόσιων κτιρίων (σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, κ.ά.) τοπικά και πανελλαδικά, που δεν έχουν ελεγχτεί, ούτε με τον λεγόμενο ταχύ οπτικό έλεγχο.
Προσεισμικός έλεγχος των σχολείων ουσιαστικά δεν γίνεται!
Τα νοσοκομεία της Λάρισας, της Θεσσαλίας και πανελλαδικά, χρειάζονται λεπτομερέστερο αντισεισμικό έλεγχο και παρεμβάσεις.
Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τους χώρους εργασίας, αφού σε πολλούς δεν έχουν γίνει έλεγχοι. Αυτές είναι ορισμένες πλευρές που επιδιώκουμε να ανοίξουν στη συζήτηση και καλούμε Σωματεία, Αγροτικούς Συλλόγους, φορείς της περιοχής μας να πάρουν μέρος καταθέτοντας την πείρα και την άποψή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass