Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων το σχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ»

Δημοσίευση: 20 Απρ 2021 16:35

«Το σχέδιο νόμου της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ αλλάζει τον χαρακτήρα του και πλήττει σφοδρά τη θεραπεία και το επιστημονικό του έργο, σε μια στιγμή που οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, μεγαλώνουν» υποστηρίζει

η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» και σε ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Επιχειρείται η ανατροπή της θεραπευτικής πρακτικής με τη δημιουργία ξενώνων διαμονής και κέντρων σωματικής αποτοξίνωσης. Επιλογή που όλοι όσοι έχουν εντρυφήσει στη θεραπευτική φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ, αντιλαμβάνονται ότι επιχειρεί να πλήξει τον πυρήνα της θεραπείας που δεν στέκεται μόνο στη σωματική αποτοξίνωση από τις ουσίες, αλλά μπαίνει βαθύτερα μέσα από προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης στα μέλη της κοινότητας και τις οικογένειές τους, στις αιτίες που οδήγησαν στη χρήση ουσιών.
Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» πιστεύει ότι τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ όλα αυτά τα χρόνια ήταν το αποκούμπι για χιλιάδες τοξικοεξαρτημένους και τις οικογένειές τους. Προγράμματα απεξάρτησης «στεγνά», χωρίς τη χρήση υποκατάστατων και κυρίως δωρεάν, ανοικτά για όλους. Το σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, καταργεί όλα τα όργανα διοίκησης τα οποία ήταν οριζόντια και συμμετοχικά, αντικαθιστώντας τα από μια διοικητική πυραμίδα που είναι αυταρχική και περιοριστική και η οποία δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το μοντέλο της κοινότητας. Το προσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και να υπάρξει ουσιαστική και δημοκρατική διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των πλευρών.
Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων και θα ζητήσει να υπάρξει ψήφισμα που θα στηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται το ΚΕΘΕΑ για να συνεχίσει να βρίσκεται αποτελεσματικά δίπλα στην ελληνική κοινωνία, δεν είναι ο ασφυκτικός πολιτικός έλεγχος και η χειραγώγηση από πλευράς Υπουργείου, αλλά μια καινοτόμα λύση αντάξια της ιστορίας και της προσφοράς του, που δεν θα έρχεται να φαλκιδεύσει το αυτοδιοίκητο, αλλά να το διευρύνει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass