ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες διορθώσεων-αποζημιώσεων του «Ιανού»

Δημοσίευση: 20 Απρ 2021 19:24

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων που κατέθεσαν δημότες για αποζημιώσεις από τον «Ιανό».


Όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δ. Κοντοβάς, άμεσα ολοκληρώνονται οι εργασίες που έγιναν από τις τρεις Επιτροπές ελέγχων και θα αποκατασταθούν όσες αδικίες έγιναν.
Γι’ αυτόν τον σκοπό άλλωστε επισήμανε ο Δήμαρχος κ. Θ. Σκάρλος, συστάθηκε και τρίτη Επιτροπή η οποία ολοκληρώνει κι αυτή άμεσα το έργο της.
Οι εν λόγω αναφορές έγιναν από τον Δήμαρχο απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας κ. Χ. Παπαδόπουλου για τις Επιτροπές αποζημιώσεων και τη μη ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής να φέρει εκπροσώπους τους ενώπιον του Δ.Σ. για να συζητηθούν τα πορίσματά τους.
Επίσης κ. Σκάρλος απαντώντας και σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Β. Αγγελόπουλου για ανάγκη λεπτομερούς ελέγχου της στατικότητας των σχολείων του Δήμου μετά τους σεισμούς στην Ελασσόνα, ενημέρωσε το σώμα ότι το ΤΕΕ Κ.&Δ. Θεσσαλίας ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Δήμου Σοφάδων και διέθεσε τέσσερις μηχανικούς για τους ελέγχους οι οποίοι «τρέχουν» τις διαδικασίες σε συνεργασία με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας που έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας.
Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος έστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Υποδομών να διαθέσει στελέχη του για αυτοψίες, αλλά η επίσημη απάντηση που έλαβε ήταν ότι αυτή την περίοδο προέχουν οι έλεγχοι στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τους σεισμούς και πως δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό. Κατόπιν αυτού η Δημοτική Αρχή ζήτησε την συνδρομή του ΤΕΕ με πολύ θετική ανταπόκριση κι αν διαπιστωθεί κάποιο σοβαρό ζήτημα θα ειδοποιηθεί το Υπουργείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass