Απέχουν από τα διά ζώσης μαθήματα οι μαθητές του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ

*ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ *ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 16:01

Να απέχουν από τα διά ζώσης μαθήματα αποφάσισαν οι μαθητές του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, ενώ ταυτόχρονα αιτούνται να συνεχίσουν και τα εξ αποστάσεως μαθήματα, καθώς παρότι μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ

Λάρισας) -το κτίριό τους κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον σεισμό- εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους, αφού δεν τους παραχωρήθηκαν εργαστηριακοί χώροι και έτσι είναι αδύνατον, να συνεχίσουν. Την απόφαση έλαβε το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του σχολείου και το κείμενο που απέστειλαν προς τους αρμόδιους φορείς αναφέρει τα εξής: «Προς έκπληξή μας την ημέρα που προσήλθαμε στο σχολείο, δηλαδή στον χώρο του ΤΕΙ, μας ανακοίνωσαν πως οι ώρες των εργαστηρίων δεν θα γίνονται. Διότι δεν μας έχουν παραχωρηθεί ακόμη από το ΤΕΙ. Ωστόσο σε ανάλογη ερώτηση που έγινε στον Δήμο ο Δήμαρχος μας ανακοίνωσε πως εργαστήρια δεν πρόκειται να κάνουμε διότι το ΤΕΙ αδυνατεί να μας τα παραχωρήσει. Μετά και από αυτήν την εξέλιξη οι μαθητές αποφάσισαν ομόφωνα να απέχουν από τα μαθήματα για τους εξής λόγους. Το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ είναι μία ειδική περίπτωση, διότι είναι ένα σχολείο Εσπερινό που στην πλειοψηφία φοιτούν άτομα άνω των 30 ετών έως και 60. Ως εκ τούτου οι μαθητές θέτουν τα εξής ζητήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
-Έλλειψη κατάλληλων εργαστηρίων για όλες τις ειδικότητες που πρέπει να υπάρχουν για να λειτουργήσει ολοκληρωμένα ένα ΕΠΑΛ και όχι να λειτουργεί μόνο για θεωρία, εφόσον από το τα ΕΠΑΛ βγαίνουν αυριανοί τεχνίτες και επαγγελματίες.
-Υπάρχει αμφιβολία αξιοπιστίας των self tests, αφού δεν γίνονται από ειδικούς.
-Ο πιθανός κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού είναι αυξημένος με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διά ζώσης διδασκαλία.
-Η πλειοψηφία των μαθητών είναι εργαζόμενοι και έχουν προστατευόμενα μέλη στις οικογένειές τους μεγάλης ηλικίας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως και μικρά παιδιά. Ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να νοσήσουν και να έχουν απώλεια του εισοδήματός τους.
Έτσι ομόφωνα αποφασίσαμε να αιτηθούμε τη συνέχεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εφόσον τα μαθήματα δεν είναι δυνατόν να γίνονται κανονικά. Μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας θα απέχουμε από τα μαθήματα και θα διεκδικούμε με κάθε μορφή αγώνα τα αιτήματά μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass