Υψώθηκε στη λίμνη Πλαστήρα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Δεν «άνοιξε» όπως είχε προγραμματιστεί γιατί έσπασε ένα κοντάρι

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2021 15:35

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Παρουσία πλήθους κατοίκων και επισκεπτών (μεταξύ αυτών ο Γεν. Γρ. ΥΠΟΙΚ κ. Χρ. Τριαντόπουλος), της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα, υψώθηκε πριν το σούρουπο της Κυριακής 9/5/2021 στον Καρδιτσιώτικο ουρανό με αερόστατο που σηκώθηκε από το γήπεδο

της Πεζούλας, η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία του κόσμου!
Το μέγεθός της είναι 1.500 τετραγωνικά μέτρα και το πραγματικά εντυπωσιακό event εντάσσονταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση κατά του Οθωμανικού ζυγού, το 1821.
Όπως επισήμανε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Πλαστήρα κ. Π. Νάνος, βασικός σκοπός της πρωτότυπης εκδήλωσης ήταν «να αναδειχθεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς, της ψυχής και της αγάπης των Ελλήνων για την Πατρίδα. Πρόκειται για εντυπωσιακό γεγονός, το οποίο δημιουργεί νέο «ρεκόρ Γκίνες».
Να σημειωθεί ότι την ώρα της ύψωσης έσπασε εναέριο στήριγμα της σημαίας με αποτέλεσμα αυτή να μην ανοίξει διάπλατα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Η όλη διοργάνωση υποστηρίχτηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας, με χορηγούς τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και τις επιχειρήσεις Μεταλλικά Νερά «Θεόνη» και «ΑΛΟΥΜΙΛ».
ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΣΗΛΩΣΕΙΣ
Η επίσημη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για την Εθνική Παλιγγενεσία (τελούσαν υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021), πραγματοποιήθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας, στην έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στο Μορφοβούνι, με συμβολικό αφιέρωμα στη Σημαία, καθώς εκεί, στις 10 Μαΐου 1821, υψώθηκε η επαναστατική σημαία των Αγράφων από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή.
Πρόκειται για προ-επαναστατική σημαία την οποία είχε ο πρώτος γνωστός κλέφτης των Αγράφων, το Μικρό Χορμόπουλου, περί τα 1650 και για τον εντοπισμό της εργάστηκε επίπονα η Επιτροπή Ιστορίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησανμε Δοξολογία στον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Μορφοβουνίου, όπου τελέστηκε και Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες των εθνικών αγώνων.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους παριστάμενους επισήμους, μεταξύ αυτών οΒουλευτής και Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ.Τσιάρας, ο Βουλευτής κ. Γ. Κωτσός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, ενώ ομιλία απεύθυνε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Νάνος.
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων και ακολούθησε πομπή με επικεφαλής την προ- επαναστατική σημαία των Αγράφων μέχρι την ιστορική τοποθεσία «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, όπου ο Καραϊσκάκης είχε μόνιμο καραούλι, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Οθωμανών στο Φανάρι. Η σημαία είχε συμβολική εγκατάσταση του πρώτου έργου στο υπό δημιουργία πάρκο ιστορικής μνήμης, το οποίο θα λειτουργήσει ως Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την επωνυμία «Χωροχρόνου Άγραφον». Ήδη, το έργο έχει εγκριθεί από την «Επιτροπή Ελλάδα 2021» και εκκρεμεί η ένταξή του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass