Προβληματισμός για τη δυνατή ροή του νερού σε αρδευτικά κανάλια

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΟΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2021 21:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Έντονο προβληματισμό για δυνατή ροή του νερού στα αρδευτικά κανάλια στα καταληκτικά σημεία του δικτύου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Βλοχού και της Μεταμόρφωσης εξέφρασε ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Βαγγέλη Λύτρα για την πορεία της άρδευσης στην περιοχή, επισήμανε πως με την έναρξη της νέας αρδευτική περιόδου στο δίκτυο ρέουν μικρές σχετικά ποσότητες υδάτων της τάξης των 200.000 κ.μ./ημέρα. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αυτήν την περίοδο το νερό φτάνει πολύ δυνατά στον Βλοχό, γεγονός που εμπνέει ανησυχία για τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα μέσα στο καλοκαίρι, που θα αυξηθούν σημαντικά οι παροχετεύσεις για τα ποτίσματα.
Ο Δήμαρχος έδωσε την εξήγηση ότι μετά τον «Ιανό» έχουν γίνει εκτεταμένοι καθαρισμοί σε ποτάμια και κανάλια που διευκολύνουν την ροή των υδάτων και γι’ αυτόν τον λόγο φτάνουν πλέον με μεγάλη δύναμη στα καταληκτικά σημεία.
Ο κ. Σακελλαρίου επικέντρωσε τον ιδιαίτερο σκεπτικισμό του στις Τοπικές Κοινότητες Βλοχού και Μεταμόρφωσης καθώς εκεί δεν λειτουργούν ακόμη οι πόρτες στα δύο μεγάλα αντλιοστάσια, ένα πρόβλημα που εάν δεν επιλυθεί έγκαιρα και εάν δεν δοθεί η δέουσα προσοχή, μπορεί τα δύο χωριά να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση από πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ (για προσωπικούς λόγους), του δημοτικού συμβούλου κ. Αθανάσιου Τσίντζα και του μέλους Δ.Σ κ. Β. Τσιάρα, ο Δήμαρχος πρότεινε την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν από την κα Μαργαρίτα Μπούσδρα – Κούτρα, η οποία θα είναι τελικά και η νέα πρόεδρος της Επιχείρησης.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass