Πακέτο προτάσεων Π. Νάνου σε M. Βορίδη - Στ. Πέτσα

Για χρηματοδότηση έργων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και ενίσχυσης, γενικότερα, των ΟΤΑ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2021 13:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Στ. Πέτσα, είχε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του Δήμου, κ. Β. Μπράντζο.


Με τον κ. Βορίδη ο δήμαρχος συζήτησε το πρόβλημα της χρηματοδότησης, αλλά και της στελέχωσης με επιστημονικό προσωπικό των μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων. Ζήτησε αποσύνδεση των χρηματοδοτήσεων από την απογραφή πληθυσμού και έθεσε υπόψη του υπουργού τις ανάγκες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για πρόσθετη χρηματοδότηση.
Επίσης, πρότεινε δέσμη μέτρων στήριξης των ορεινών Δήμων με πολιτικές επανακατοίκησης των χωριών με παροχή κινήτρων προσέλκυσης κατοίκων. Για την πρόσληψη προσωπικού πρότεινε τη δημιουργία Μητρώου Στελεχών ΟΤΑ για εξειδικευμένα στελέχη, καθώς και για τη διευκόλυνση κινητικότητας των υπαλλήλων εντός ΟΤΑ, με προορισμό τους ορεινούς Δήμους. Επίσης ο κ. Νάνος κατέθεσε προτάσεις για να εκσυγχρονιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ξεφύγει από το ξεπερασμένο πια «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο. Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, ο δήμαρχος συζήτησε την ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», καθώς και πρόσθετη χρηματοδότηση για τις καταστροφές από τον «Ιανό». Ο κ. Νάνος ζήτησε από τον υπουργό να ενταχθούν όλα τα προτεινόμενα έργα του Δήμου, κατά παρέκκλιση της ένταξης στα μεγάλα έργα με 9,3 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί για τον Βιολογικό. Ως προτεραιότητα έθεσε την αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν από τον «Ιανό», όπως είναι η αγροτική οδοποιία, η ύδρευση, το πρόγραμμα «Smart City», με εφαρμογές πληροφορικής και έργα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της λίμνης Πλαστήρα, επανάχρηση Γυμνασίου Μεσενικόλα, αντισεισμική προστασία, ηλεκτροκίνηση, κ.ά. Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ένταξη του έργου «Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χωρο-Χρόνου Άγραφον» Λίμνης Πλαστήρα στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» με προϋπολογισμό 238.766 ευρώ.

(Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass