Εξωραΐζεται και βγαίνει σε δημοπρασία

ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΡΟΠΛΕΣΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2021 21:15

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εξελίξεις θα έχουμε άμεσα στο μείζον ζήτημα αξιοποίησης της τουριστικής περιουσίας του Δήμου Καρδίτσας. Ξενώνες, Δασικό χωριό Καροπλεσίου, κυριολεκτικά χάθηκαν στο χρόνο, καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία τους εδώ και χρόνια λόγω κυρίως οικονομικών προβλημάτων, αλλά και εν συνεχεία από την εφαρμογή των αλλεπάλληλων lockdowns για τον περιορισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Σχορετσανίτης τόνισε ότι οι υπάρχοντες Ξενώνες, τα Αναψυκτήρια αλλά και αναπτυξιακές δομές όπως το Δασικό χωριό «Δρυάδες» μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.
Το προηγούμενο, επιχειρησιακά «νεκρό», χρονικό διάστημα οι συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας προχώρησαν στην καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και πλέον σήμερα, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα της αγοράς και την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί σειρά ενεργειών και δράσεων. Η αρχή θα γίνει από το Δασικό χωριό Καροπλεσίου, στο οποίο τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν εργασίες εξωραϊσμού του με κοπή χόρτων και κλάδεμα δένδρων, επισκευή των εγκαταστάσεων, των εσωτερικών διαδρόμων, των οικίσκων, του εστιατορίου και του εξοπλισμού του συγκροτήματος που υπέστησαν αρκετές ζημιές λόγω της μακροχρόνιας εγκατάλειψης.  Να σημειωθεί ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο λήγει η 20ετής παραχώρηση του Δασικού χωριού από το Δασαρχείο και ήδη ο Δήμος Καρδίτσας έχει κινήσει τη διαδικασία για ανανέωση της παραχώρησης άλλα 20 χρόνια.
Με την ολοκλήρωσή της μέσα στο επόμενο δίμηνο, το Δασικό χωριό θα βγει σε δημοπρασία για την ενοικίασή του σε ιδιώτες επενδυτές που θα καταθέσουν σχετικές ολοκληρωμένες οικονομικές προτάσεις λειτουργίας μαζί βέβαια με ένα αξιόπιστο business plan.
Σε ό,τι αφορά στο Αναψυκτήριο Μητρόπολης και στον Ξενώνα Καστανιάς, ο κ. Σχορετσανίτης τόνισε πως με την άρση του δεύτερου lockdown και την επαναφορά της λειτουργίας του Δήμου σε κανονικούς ρυθμούς, προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να τα ξαναλειτουργήσει γρήγορα.
Πάντως, η ενοικίαση του Αναψυκτηρίου Μητρόπολης έχει τεθεί σε προτεραιότητα καθώς δεν έχει γραφειοκρατικά ζητήματα, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και σε τοποθεσία που το πιθανότερο είναι να ενοικιαστεί αμέσως αυτήν την περίοδο που αρχίζει το καλοκαίρι και ο κόσμος μετακινείται πιο εύκολα είτε αυτοί είναι Καρδιτσιώτες, ή ξένοι επισκέπτες της περιοχής.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass