Πρεμιέρα για το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Σήμερα στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2021 15:00

Σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου το ιστορικό 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ανοίγει τις εκδηλώσεις του και μάλιστα με ξένους καλλιτέχνες.


Είναι η πρώτη μέρα του ανοίγματος των συναυλιών σε ένα Διεθνές επαρχιακό Φεστιβάλ που προσφέρει στον Πολιτισμό, στην Τέχνη, στη Μουσική και ιδιαίτερα στη Χορωδιακή Λυρική για πολλές δεκαετίες.
Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται με την ουσιαστική συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Χθες το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Ανοίγει την αυλαία του το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ένας κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός της Περιφέρειας μας που κρατά ζωντανή την ποιοτική μουσική και το χορωδιακό τραγούδι στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Ένας καταξιωμένος, με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους του εξωτερικού και της Ελλάδας, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που δημιουργεί αντιστάσεις ποιότητας, διατηρεί ζωντανή τη μνήμη και αποτελεί οξυγόνο ελπίδας και δημιουργίας. Η διαφορετικότητα του έγκειται στο γεγονός ότι εξασφαλίζει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλών πρώτων εκτελέσεων από ξένους και Έλληνες συνθέτες βοηθώντας έτσι τη σύγχρονη δημιουργία. Ένα φεστιβάλ που μεγαλώνει διαρκώς και εξελίσσεται ενώ δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αποδράσουν για λίγο από τη δύσκολη καθημερινότητα. Συγχαρητήρια σε όλους τους δραστήριους και άξιους διοργανωτές και σε όλους όσους συμμετέχουν και συνδράμουν».
Το φετινό 39o Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον Αρχιστράτηγο Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεώργιο Καραϊσκάκη.
Η αποψινή εναρκτήρια συναυλία πραγματοποιείται στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου και αρχίζει στις 8:30 το βράδυ.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass