Σύντομα πόσιμο νερό από το Σμόκοβο

Αρχίζει η φιλόδοξη κατασκευή του δρόμου Μουζάκι - Λίμνη Πλαστήρα

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2021 15:05

Στα μεγάλα έργα που εκτελούνται στον Ν. Καρδίτσας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα, πλαισιωμένος από τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κ. Νούσιο και Ν. Καραγιάννη, τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Λία Ρογκανάκη και Κ. Γαϊτανίδη και τον διευθυντή Τεχνικών Έργων κ. Δ. Κουτρομάνο.


Ειδικότερα, όπως τόνισε στην τοποθέτησή του, στον Νομό εκτελούνται έργα για την προστασία των κατοίκων από μελλοντικές κρίσεις.
Αρχίζοντας από το έργο ύδρευσης της ανατολικής πλευράς από τη Λίμνη Σμοκόβου, ύψους 44 εκατ. ευρώ, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι άρχισαν ήδη εκτεταμένες δοκιμές στο ταχυδιυλιστήριο και θα συνεχιστούν στο δίκτυο 193 χιλιομέτρων ώστε πολύ σύντομα 44 χωριά της περιοχής να λάβουν ποιοτικό πόσιμο νερό.
Ακολούθως, τόνισε πως άμεσα αρχίζει ο ανάδοχος εργολάβος την κατασκευή (Α’ Φάση) του μεγάλου οδικού έργου Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ. Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι η καθυστέρηση του έργου οφείλεται στο Δασαρχείο.
Επίσης, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε ξανά στο οδικό έργο «ΔΕΛΤΑ» - Καρδίτσα ύψους 42 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται μεν στο στάδιο της υλοποίησης, αλλά υπάρχει διαρκές ζήτημα από τις αντιρρήσεις των κείμενων ιδιοκτητών σχετικά με τις αποζημιώσεις τους από τις απαλλοτριώσεις. Για μια ακόμα φορά ο περιφερειάρχης τους κάλεσε να τερματίσουν τις εμπλοκές και να αφήσουν να ξεκινήσει το έργο διότι αποτελεί μεγάλη κοινωνική αναγκαιότητα στην Καρδίτσα.
Ακόμη τόνισε πως έχει βγει ο ανάδοχος για το έργο ολοκλήρωσης του νότιου περιφερειακού της Καρδίτσας με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ. Εκεί, τόσο ο ΟΣΕ, όσο και η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησαν με υπεύθυνη δήλωση να ξεκινήσει το έργο. «Διαφορετικά δεν θα ξεκινούσαμε με υπαιτιότητα του Δήμου Καρδίτσας που δεν έκανε τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου» υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται στον τωρινό Δήμαρχο καθώς οι δηλώσεις είχαν ήδη υπογραφεί πριν αναλάβει τα ηνία του Δήμου.
Επίσης, προχωράει το πολύ δύσκολο έργο μετατροπής σε πνευματικό κέντρο του παλιού ημιτελούς κτιρίου της Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος στην Ευαγγελίστρια ύψους 4 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο περιφερειάρχης, αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να υπογραφεί η σχετική σύμβαση υλοποίησης.
Ως έργο που «ταλαιπωρεί» ονόμασε ο περιφερειάρχης την ανακατασκευή και μετατροπή σε πνευματικό κέντρο της «παλιάς Ηλεκτρικής» στη δημοτική αγορά Καρδίτσας ύψους 3 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, «ο λόγος της καθυστέρησης είναι διότι ο Δήμος Καρδίτσας ουδέποτε παρέδωσε ως όφειλε ολοκληρωμένη τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης. Έτσι η περιφέρεια αναγκάζεται να τα ξανακάνει από την αρχή».
Ο κ. Αγοραστός μίλησε για θετική πορεία στο οδικό έργο ΔΕΛΤΑ – Παλαμάς προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, καθώς ολοκληρώθηκε ήδη σε ποσοστό 60% και προχωράει γρήγορα.
Θετικές είναι και οι εξελίξεις για το προπονητήριο της «Αναγέννησης Καρδίτσας» δίπλα από το Μουσικό σχολείο. Ωστόσο τόνισε ότι ο Δήμος Καρδίτσας οφείλει να στείλει τις εγκρίσεις της πολεοδομίας για τον χώρο ώστε να γίνουν οι εργασίες. «Υπάρχουν ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις – επισήμανε – που δεν είναι και κατανοητές. Πρέπει ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση τις Υπηρεσίες».
Τέλος, για την παράκαμψη Συκεώνας ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως εκεί εργάζονται 14 αρχαιολόγοι και τα έργα προχωρούν καθημερινά. Σχετικά με το τμήμα Ραχούλα – Συκεώνα ενημέρωσε ότι εκεί δεν έγιναν οι απαλλοτριώσεις και δεν μπορεί να υπογραφεί σύμβαση υλοποίησης.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας περιμένει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ξεκινήσει εργασίες στα ποτάμια και στον ορεινό όγκο που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον «Ιανό».
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις στην Καρδίτσα πληρωθήκαν ακόμη 1 εκατ. ευρώ της προκαταβολής αποζημιώσεων 20%.
Κλείνοντας ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις της Καρδίτσας δούλεψαν στα έργα της περιφέρειας αποκομίζοντας ουσιαστική στήριξη.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass