«Ραντεβού» στις 8 Οκτώβρη δίνουν οι συνταξιούχοι

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2021 16:59

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 8 Οκτώβρη, ημέρα των συνταξιούχων, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ).


Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου «από τη συζήτηση στις συσκέψεις των σωματείων, αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της υγείας, οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι παντελείς ελλείψεις δημόσιων δομών σε οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα. Εκφράστηκε η αγανάκτηση των συνταξιούχων από τη δραματική καθυστέρηση της έκδοσης συντάξεων, τις αδυναμίες επικοινωνίας των ασφαλισμένων με τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.
Καθολική είναι η καταδίκη της συνέχισης των αντισυνταξιουχικών αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης που πήραν τη σκυτάλη από τις προηγούμενες και έχουν τσακίσει όλα τα δικαιώματα των συνταξιούχων που είναι πληρωμένα με τη δουλειά και τον αγώνα μιας ζωής. Ιδιαίτερη συζήτηση και καθολική αντίθεση εκφράστηκε για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με το νομοσχέδιο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις που εξυπηρετεί τον σκοπό αυτό.
Ομόφωνη είναι επίσης η καταδίκη του προπαγανδιστικού μηχανισμού της κυβέρνησης που έχει στηθεί από τα περισσότερα ΜΜΕ, τον Τύπο, που με επιλεγμένους παρουσιαστές, δημοσιογράφους, δημοσιολόγους, νομικούς, αδίστακτα δίχως καμιά ντροπή με μισές αλήθειες και πολλά ψέματα συστηματικά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Ωραιοποιούν την κατάσταση, κάθε τόσο μοιράζουν αυξήσεις, αναδρομικά και «σπρώχνουν» τους συνταξιούχους στα δικαστήρια απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγική κατάσταση που σήμερα βιώνουν οι συνταξιούχοι, αλλά και τα λαϊκά στρώματα. Στη διαδικασία αυτή, από τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των μέσων, αποκλείονται συστηματικά οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων.
Η ΣΕΑ εκτιμά θετική όλη αυτήν τη δουλειά χαιρετίζει τα σωματεία της δύναμής της για τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες απεργιακές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Εργατικού Kινήματος ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή για να γυρίσει τις εργασιακές σχέσεις δύο αιώνες πίσω. Καλεί τα σωματεία της σε επιφυλακή μπρος στην κατάθεση του νέου επαίσχυντου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass