«Παρουσιάζετε σαν σωτήρα την πολιτική που διέλυσε το δημόσιο σύστημα Υγείας»

Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2021 17:59

Ενταγμένο στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής και των επιπτώσεών της και σε πλήρη αντίθεση με την ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά την κύρωση σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος με το Ελληνικό Δημόσιο, στον τομέα της Υγείας, ο

ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας ότι το κόμμα του το καταψηφίζει επί της αρχής.
Ο Λαρισαίος βουλευτής ανέφερε ότι «βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, καθώς τη δραστική κρατική υποχρηματοδότηση, τη λογική κόστους - οφέλους και την ατομική ευθύνη την ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία δείχνουν τον πραγματικό ένοχο, που είναι η υποταγή της Υγείας στους νόμους της αγοράς και η αντιμετώπιση της Υγείας ως εμπορεύματος και όχι ως κοινωνικού αγαθού. Αυτές είναι οι αιτίες για τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, το εξουθενωμένο προσωπικό, την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Με το νομοσχέδιο αυτό, ειδικά μετά την έναρξη της πανδημίας, παρουσιάζετε ως σωτήρα την πολιτική που διέλυσε το δημόσιο σύστημα, ενώ στην πραγματικότητα τα μέτρα σας αποτελούν ομολογία της ήττας της πολιτικής σας στην Υγεία».
Ο Γ. Λαμπρούλης αναφέρθηκε στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, «που η κυβέρνηση υποκριτικά χειροκροτεί, αλλά 1,5 χρόνο δεν τους συναντά. Όσον αφορά το νομοσχέδιο, σημείωσε ότι σε κανένα σημείο δεν γίνεται λόγος για μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων όπως διεκδικούν οι υγειονομικοί, ενώ σχεδιάζεται η επαναφορά εργολαβικών μετά την απόλυση συμβασιούχων σε καθαριότητα και φύλαξη στα νοσοκομεία».
Σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, επισήμανε ότι «απέφυγε να μιλήσει για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας ενόψει και της μετάλλαξης «Δ» και έδειξε την επικίνδυνη αντίληψη της κυβέρνησης στο ζήτημα του εμβολιασμού με την εκφυλιστική πρακτική της «κάρτας ελευθερίας», αντί για την ουσιαστική ενημέρωση για την ανάγκη του εμβολιασμού».
Ακόμα αναφέρθηκε στις δύο τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο και αφορούν τους 4.000 εργαζόμενους με προγράμματα του ΟΑΕΔ στην Υγεία και στους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα. Επίσης, ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι «ο λαός αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί το αστικό κράτος που τζογάρει την υγεία του για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και διαμορφώνει το περιβάλλον προστασίας της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων». Και κάλεσε τους εργαζόμενους «να εντείνουν την πάλη μαζί με τα Σωματεία και τους μαζικούς φορείς για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους και το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σε αυτόν τον αγώνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass