«Δημόσια δωρεάν υγεία και εμβόλια για όλους»

ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΝΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2021 18:20

Tο ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «τραγικά επικίνδυνη και αντιδραστική αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ειδικά με τα νέα μέτρα σχετικά με τον εμβολιασμό.


Η κυβέρνηση προχώρησε στο μέτρο πρόκληση της κάρτας των 150 ευρώ για τον εμβολιασμό των νέων. Των νέων που έχει στοχοποιήσει 1,5 χρόνο τώρα, που έχει κτυπήσει με την αστυνομία, καταδικάσει στη μιζέρια της «τηλεκπαίδευσης», της φτώχειας και της ανεργίας. Πέρα από τον εξευτελισμό του «λαδώματος» των 150 ευρώ για να κάνουν εμβόλιο, παρόμοιες κινήσεις οδηγούν και σε απαξίωση της ωφέλειας του ίδιου του εμβολιασμού.
Αντί για ποιοτική δημόσια δωρεάν υγεία και ασφαλή πρόσβαση στα εμβόλια για όλους και συνολικά μέτρα υπέρ της υγείας του λαού, η κυβέρνηση προωθεί διαχωρισμούς, που πέρα από σοβαρές δυσκολίες ειδικά στα μικρότερα μαγαζιά, εμπεδώνουν επικίνδυνες λογικές περιθωριοποίησης, αλλά και ελέγχου-καταγραφής ιατρικών πράξεων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, κινείται σταθερά στη λογική της «ατομικής ευθύνης», στοχοποιώντας τους πολίτες και κρύβοντας τις δικές της εγκληματικές ευθύνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το ίδιο κάνει και τώρα με το εμβόλιο, μετατρέποντας τη χρησιμότητα της καθολικότητας του εμβολιασμού για την ανάσχεση της πανδημίας σε άθλιο παιχνίδι εξαγοράς συνειδήσεων (κάρτα για νέους) ή ρύθμισης της κερδοφορίας της αγοράς με ειδικούς χώρους και διακρίσεις».
«Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα οφείλουν να διαχωριστούν συνολικά από την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου και αστικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ.) και να διεκδικήσουν άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συνολικά τη ζωή που τους αξίζει. Δημόσια δωρεάν υγεία και φροντίδα για όλους, όχι στις σχεδιαζόμενες αντιδραστικές διακρίσεις και τους διαχωρισμούς με βάση ιατρικές πράξεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass