Κινητοποίηση με τρακτέρ στον Παλαμά

Για καταβολή αποζημιώσεων σε χαλαζόπληκτους αγρότες

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2021 15:10

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας με τρακτέρ θα πραγματοποιήσει η ΕΟΑΣΚ την ερχόμενη Δευτέρα 26/7/2021, στις 10 πμ, στον περιφερειακό του Παλαμά, στη διασταύρωση προς Μάρκο.


Τον σκοπό της ανέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τζέλλας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες στην Καρδίτσα παρουσία μελών του Δ.Σ.
Όπως δήλωσε ο κ.Τζέλλας, στο Νομό Καρδίτσας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Παλαμά, αλλά και των Σοφάδων που βρέθηκαν πολλές φορές στο επίκεντρο ακραίων καιρικών φαινομένων τον τελευταίο χρόνο, η κατάσταση στον πρωτογενή τομέα είναι δραματική.
«Η διαμαρτυρία μας οργανώνεται για να καταδείξουμε τις μεγάλες ελλείψεις του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος δεν αποζημιώνει στο 100% των καταστροφών τους ασφαλισμένους πληγέντες παραγωγούς μας. Επίσης, πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι μέχρι στιγμής οι αγρότες δεν εισέπραξαν χρήματα για τις ζημιές που έπαθαν τους προηγούμενους μήνες, ενώ τα έξοδα που πλήρωσαν για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους είναι τεράστια. Ακόμη, υπάρχουν πολλοί παραγωγοί που περιμένουν εναγωνίως την εκδίκαση από τον Οργανισμό των ενστάσεων που κατέθεσαν για χαμηλές εκτιμήσεις των ζημιών από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό». Επιπλέον, για τη σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή μας τον Ιούνιο (Γιορτή Αγίου Πνεύματος), οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ ακόμη δεν προχώρησαν σε εκτιμήσεις. Αυτά είναι σοβαρά προβλήματα που αν αναλογιστεί κανείς και την τελευταία νέα χαλαζόπτωση, προκαλούν απελπισία στους πληγέντες καλλιεργητές οι οποίοι πλέον είναι επί ξύλου κρεμάμενοι» τόνισε ο κ. Τζέλλας.
Και πρόσθεσε: «Με τη δυναμική κινητοποίησή μας διεκδικούμε την απαίτηση των αγροτών για καταβολή των αποζημιώσεων στο 100% των καταστροφών στους πληγέντες και στη χρονική στιγμή που θα συγκόμιζαν και θα πουλούσαν την παραγωγή τους, δηλαδή από τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο (σιτηρά, σταφύλια, πεπόνια, καλαμπόκια) μέχρι και το Νοέμβριο (βαμβάκια). Εάν ο ΕΛΓΑ δεν έχει χρήματα υπάρχει το κράτος για να τον χρηματοδοτήσει. Ζητάμε από τη Διοίκηση του Οργανισμού να αλλάξει τον σημερινό αναχρονιστικό κανονισμό, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει μεταβάλλει τα μέχρι τώρα δεδομένα».
Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ πρόσθεσε ότι ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να αλλάξει ριζικά τη λειτουργία του και να εξοπλιστεί με σύγχρονα μέσα για να αντιμετωπίσει τις δραματικές συνέπειες των ακραίων φαινομένων.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ερχόμενης Δευτέρας ο κ. Τζέλλας κάλεσε να συμμετάσχουν μαζικά όλους τους πληγέντες αγρότες του Νομού μας, αλλά και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα την ίδια ημέρα θα επισκεφθεί την περιοχή.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass