Tα ποτίσματα στον νομό Καρδίτσας

ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΣΟΦΑΔΕΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2021 21:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Στις 20 Αυγούστου 2021 είναι προγραμματισμένη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας η λήξη της φετινής αρδευτικής περιόδου. Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος δήλωσε ότι μέχρι και τη Δευτέρα 16/8/2021 θα συνεχιστεί η παροχή 1,9 εκατ. κ.μ./ημέρα από τη Λίμνη Πλαστήρα στο αρδευτικό δίκτυο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε και λόγω του παρατεταμένου καύσωνα των τελευταίων ημερών προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγρότες να ποτίσουν τα χωράφια τους λίγο πριν το τέλος. Ωστόσο, ο κ. Νούσιος επισήμανε πως από κει και πέρα η παροχή νερού θα μειωθεί σταδιακά και θα περιοριστεί μετά τη λήξη της τρέχουσας αρδευτικής περιόδου γύρω στα 500.000 κ.μ./ημέρα, όπως γίνεται κάθε χρόνο για την κάλυψη των αναγκών στις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών έως το τέλος Αυγούστου. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα υδροδότησης των επόμενων ημερών έχει ως εξής: Τρίτη και Τετάρτη 17-18/8 στα 1,6 εκατ. κ.μ.. Πέμπτη και Παρασκευή 19-20/8 στα 1,5 εκατ. κ.μ. και Σάββατο 21/8 στα 500.000 κ.κ./ημέρα. Μέχρι την Τετάρτη 11/8/2021, από τη Λίμνη Πλαστήρα έφυγαν συνολικά - από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου -105 εκατ. κ.μ. νερού, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχαν παροχετευτεί γύρω στα 95 εκατ. κ.μ. Οι αυξημένες υδάτινες ποσότητες που διατέθηκαν φέτος οφείλονται στους πολυήμερους καύσωνες που επικράτησαν στην περιοχή  από τις 15 Ιουλίου μέχρι και σήμερα. Πάντως τα αρδευτικά προβλήματα συνεχίζονται στα καταληκτικά σημεία του δικτύου του Νομού Καρδίτσας και συγκεκριμένα στις γνωστές περιοχές του Δήμου Παλαμά (Καλυβάκια, Βαζούρια, Αστρίτσα, Λεύκη κ.α.) όπου οι αγρότες ποτίζουν ανά τέσσερις ημέρες με διακοπές αντλιοστασίων στο τοπικό δίκτυο και στο Ερμήτσι του Δήμου Σοφάδων όπου δυστυχώς δεν φτάνει το νερό από τη Λίμνη Πλαστήρα και λόγω υπερκατανάλωσης αυτήν την περίοδο.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass