Επικίνδυνη πυρκαγιά σε δάσος

ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2021 21:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση πεζοπόρων πολιτών και πυροσβεστών από την Π.Υ. Μουζακίου που τελεί υπό τη Διοίκηση του κ. Στυλιανού Φούκα, ελέγχθηκε αρκετά γρήγορα η επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες λίγο πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση πάνω από την Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου του Δήμου Μουζακίου.


Όπως δήλωσε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς που συντόνιζε εξαρχής την επιχείρηση κατάσβεσης, η φωτιά δημιουργήθηκε μέσα στο δάσος από άγνωστη αιτία και σε μέρος που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί κάποιον τρόπο. Οι ειδοποιήσεις ήταν άμεσες όπως και γρήγορη η επέμβαση πεζοπόρων στο δύσβατο σημείο όπου κάηκε περίπου 1 στρέμμα δενδρώδους και θαμνώδους έκτασης στο βουνό πάνω από το χωριό και κάτω από το Εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης κοντά στη σπηλιά του Καραϊσκάκη.
Οι αρχές συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Μουζακίου, συνεργάστηκαν άψογα και ανέκτησαν σε σύντομο χρόνο τον έλεγχο της φωτιάς πριν επεκταθεί στο υπόλοιπο δάσος και κινδυνέψει και το χωριό.
Επί τόπου έσπευσαν ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Φαλάρας για άμεση ενημέρωση και παρέμβασή του όπου χρειάστηκε, αλλά και ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος που συντόνιζε από το πρωί τις δυνάμεις περιφρούρησης της ευρύτερης περιοχής και ελέγχου της κυκλοφορίας των οχημάτων.  Παρών και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος ο οποίος είχε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Ενδιαφέρον για την πορεία κατάσβεσης της πυρκαγιάς επέδειξε και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ στάλθηκε κι ένα ελικόπτερο «Έρικσον» που επιχειρούσε στα γειτονικά Τρίκαλα (στα Στουρναρέικα), όμως η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο και δεν χρειάστηκε η επέμβασή του. Ο Δήμος Μουζακίου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Πούπη συνέβαλλε σημαντικά στην όλη προσπάθεια με δύο σκαπτικά μηχανήματα, ένα JCB και μία υδροφόρα. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 9 πυροσβεστικά οχήματα από το Μουζάκι, την Καρδίτσα, και ένα από τη Λάρισα με συνολικά 20 άνδρες.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass