Πεζοδρόμια σε μήκος 20 χλμ. στην Καρδίτσα

Δημοπρατείται μεγάλο έργο ανακατασκευής

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2021 13:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ενα μεγάλο έργο που αλλάζει τα δεδομένα στην πόλη και γενικότερα στον Δήμο Καρδίτσας δημοπρατεί άμεσα η Δημοτική Αρχή. Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης των πεζοδρομίων κεντρικών οδών. Με βάση την εργολαβία, προβλέπεται να κατασκευαστούν πάνω από 20 χιλιόμετρα πεζοδρομίων εντός της αστικής ζώνης.

Το έργο σε συνδυασμό με τις ασφαλτοστρώσεις, θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών καθώς και των οδηγών. Το έργο που δημοπρατείται είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.815.000 ευρώ. Με αφορμή την επικείμενη δημοπράτηση ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε: «Δημοπρατείται άμεσα ένα πολύ μεγάλο έργο για τον Δήμο Καρδίτσας. Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε μεγάλο μέρος της πόλης είναι επιτακτική ανάγκη. Για το σκοπό αυτόν εξασφαλίσαμε πιστώσεις 3,815 εκατ. ευρώ. Είναι έργο που θα συνδυαστεί με τις ασφαλτοστρώσεις που επίσης προγραμματίζουμε ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Θα αποκτήσει έτσι η πόλη ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο και ένα σύγχρονο δίκτυο πεζοδρομίων. Η Δημοτική Αρχή έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι σχεδιάζει με βάση τις πραγματικές ανάγκες και υλοποιεί έργα που αλλάζουν συνολικά την εικόνα του Δήμου μας. Με όραμα μια πόλη που αξίζει να ζεις θέτουμε τις βάσεις για την Καρδίτσα του μέλλοντος» καταλήγει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος. Το τεχνικό αντικείμενο αφορά στην εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής για την αποκατάσταση των ζημιών σε πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας. Στα πεζοδρόμια απαιτείται αποκατάσταση και ανακατασκευή της πλακόστρωσης με πρόβλεψη οδεύσεων πεζών, ανακατασκευή ραμπών ΑμεΑ, επαναφύτευση θάμνων και δένδρων και αποκατάσταση φρεατίων. Το πεζοδρόμια που θα γίνουν παρεμβάσεις είναι συνολικού μήκους περί των 20 χλμ. Ταυτόχρονα, θα γίνει αποκατάσταση της πλακόστρωσης στις πλατείες Δημ. Αγοράς, Γιολδάση και Πλαστήρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass