ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ηλεκτρικά ποδήλατα σε επιχειρήσεις του κέντρου

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2021 15:30

Ο Δήμος Καρδίτσας, μέσω του δικτύου «POLIS» που αφορά πόλεις και Περιφέρειες με καινοτόμες μετακινήσεις, εγκρίθηκε και συμμετέχει στο πρότζεκτ SURF (Βιώσιμη Αστική Εμπορευματική Μεταφορά), με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιβαλλοντικής Άμυνας.


Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ζώνης χαμηλών εκπομπών ρύπων για εμπορευματικές μεταφορές (Zero Emission Zones – Freights) εντός της πόλης. Το πρότζεκτ είναι «στιγμιαίο», δηλαδή θα εφαρμοστεί για 3-5 μήνες, ενώ θα προκύψουν μετρήσιμα αποτελέσματα.
Η πρόταση του Δήμου Καρδίτσας περιλαμβάνει μια κεντρική ζώνη καθοριζόμενη από τις οδούς Ιεζεκιήλ - Α. Παπανδρέου - Υψηλάντου και Ηρώων Πολυτεχνείου. Επιλεγμένα καταστήματα θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά ποδήλατα για τη μεταφορά των προϊόντων τους, ενώ υπάρχει χιλιομετρητής για να γνωρίζουμε το ποσό του διοξειδίου του άνθρακα που αποφεύγουμε.
Σε πρώτη φάση τα ποδήλατα θα χρησιμοποιηθούν από 4 επιχειρήσεις του κέντρου και μετά το πέρας 2 μηνών θα παραδοθούν σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής προκειμένου να εξοικειωθούν με την ηλεκτροκίνηση και να την επικοινωνήσουν στο κοινό της πόλης μας.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Σεπτεμβρίου, στην Kεντρική πλατεία της πόλης, o Δήμος Καρδίτσας παρέδωσε τα 4 ηλεκτρικά ποδήλατα του SURF project στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων της «Ζώνης Χαμηλών Ρύπων».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass