ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ:

Στόχος μας η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2021 19:48

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Στο Νομό Καρδίτσας περιοδεύει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» και τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κόμματος κ. Ρένα Δούρου με την συμπλήρωση και ενός χρόνου από τον καταστροφικό κυκλώνα «Ιανό».


Η κ. Δούρου επισήμανε πως επισκέφθηκε την περιοχή για να αναδείξει τα πραγματικά της προβλήματα μιλώντας με επιχειρηματίες, αγρότες, με πολίτες, να γίνει αποδέκτης των αιτημάτων τους και να διαπιστώσει ποια από αυτά υλοποιήθηκαν και ποια όχι μετά το πέρας ενός έτους από το σκληρό χτύπημα του «Ιανού».
Η ίδια δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει και Κοινοβουλευτικός έλεγχος γι’ αυτά, το επόμενο διάστημα, με παρεμβάσεις βουλευτών προεξάρχοντος του Καρδιτσιώτη κ. Σπύρου Λάππα, αλλά και από την ίδια με την ιδιότητά της ως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών αρχών της Ε.Ε.
Με αφορμή τις καταστροφές του «Ιανού» η κ. Δούρου επισήμανε ακόμη ότι «η Κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και ως αξιωματική αντιπολίτευση μας έχει απασχολήσει πολύ σοβαρά. «Δεν παίζουμε με τις προβλέψεις – τόνισε –προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, η στο δεύτερο, η σε επίπεδο εθνικού κοινοβουλίου, αλλά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (από την θέση της Αντιπροέδρου της σοσιαλιστικής ομάδας) και στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, επισημαίνουμε συνεχώς ότι οι περιφέρεις και οιΔήμοι πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με βιώσιμες αναπτυξιακές πολιτικές».
 «Εμείς – συνέχισε – σε αντίθεση με τον τρόπο καπηλείας, την προσωπική και συλλογική στοχοποίηση που επέδειξε ο κ. Μητσοτάκης για τα ακραία καιρικά φαινόμενα,όπως βέβαια και για τη λαμπρή σελίδα της εξωτερικής μας πολιτικής, τη Συμφωνία των Πρεσπών, στεκόμαστε απέναντι στους Καρδιτσιώτες μα και σε όλους τους Έλληνες με υπευθυνότητα. Δεν ήρθα λοιπόν στην Καρδίτσα για να διαπιστώσω απλά αυτό που ο καθένας γνωρίζει, δηλαδή πόσο πίσω βρίσκεται. Ήρθα για την ελπίδα και την προοπτική που πρέπει να έχει αυτός ο τόπος».

 

Ο ΣΠ. ΛΑΠΠΑΣ
Από την πλευρά του ο Βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Σπύρος Λάππας κατά την τοποθέτησή του, χαρακτήρισε τον «Ιανό» «τρομερό φυσικό γεγονός που άφησε μεγάλο τραύμα στο Νομό Καρδίτσας, στην πόλη και στους κατοίκους του και τους γέμισε με πολλά αρνητικά συναισθήματα όπως είναι ο φόβος, η οργή, θλίψη, η απελπισία, η εγκατάλειψη, η ανασφάλεια για το μέλλον». Όπως είπε: «ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ημέρα της καταστροφής βρέθηκε κοντά στους ανθρώπους που δοκιμάζονταν με πέντε τομεάρχες και βουλευτές. Μάταια ψάχναμε τότε να βρούμε κάποιον αρμόδιο για να μας εξηγήσει τι έφταιξε για την πλημμύρα. Έλαμψαν δυστυχώς οι πάντες δια της απουσίας τους».
Σχετικά με την περιοδεία της κ. Δούρου στο Ν. Καρδίτσας ο κ. Λάππας δήλωσε πως γίνεται διότι «εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε όλα τα αρνητικά συναισθήματα που δημιούργησε ο «Ιανός» στους Καρδιτσιώτες σε ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Θέλουμε μαζί τους να πορευτούμε και να αγωνιστούμε ώστε αυτή η πόλη, η Καρδίτσα, που ιδρύθηκε ως σύγχρονη πόλη μετά την εξέγερση των αγροτών, στις αρχές του 20ου αιώνα να συνεχίσει να υπάρχει».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Λάππας κατακεραύνωσε την απόφαση της Υπουργού Παιδείας να εξαιρέσει τα παιδιά των… ΙανόπληκτωνΚαρδιτσιωτών από την ειδική πριμοδότηση εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας.
Στο πάνελ της συνέντευξης την κ. Δούρου πλαισίωναν ακόμη ο Συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Αποστόλης Μπουγουλιάς και ο Υπεύθυνος Τύπου κ. Κώστας Αγόρης, ενώ το παρών έδωσαν οι πρώην Βουλευτίνες κ.κ. Χρυσούλα Κατσαβριά και Παναγιώτα Βράντζα.

 

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΔΟΥΡΟΥ
Χθες, πρωί και απόγευμα, η κ. Δούρου συναντήθηκε με ξενοδόχους του Νομού και επαγγελματίες εστίασης, με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη κ. ΚώστηΝούσιο, με τη διοίκηση και μέλη του ΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και προήδρευσε σε συνεδρίαση της Ν.Ε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass