Σύσκεψη για τα προβλήματα των επιχειρηματιών Τρικάλων

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2021 18:21

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Με την ευκαιρία της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος ανέλαβε την πρωτοβουλία και κάλεσε να συμμετάσχουν σε αυτή οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου προκειμένου να γίνει αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων που ταλανίζουν τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.


Οι επιπτώσεις της βαθιάς οικονομικής κρίσης ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης, στον επιχειρηματικό κόσμο, στην τοπική αγορά και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία, καθιστούν περισσότερο από ποτέ αναγκαία τη συνεργασία και το συντονισμό ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο σχετικής ανακοίνωσης, τόνισαν την ανάγκη για προκήρυξη αφορολόγητων χρηματοδοτικών προγραμμάτων τύπου ΑΝΑΣΑ με διορθωτικές αλλαγές ως προς την επιλεξιμότητα όλων των κλάδων δραστηριότητας και μείωση του ποσού ενίσχυσης για να αυξηθεί ο αριθμός των ενισχυόμενων επιχειρήσεων, προκήρυξη μη επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων, προκήρυξη χρηματοδοτικών προγραμμάτων επιδότησης εξοπλισμού, διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωση ΦΠΑ. Άνοιγμα χρηματοπιστωτικού συστήματος για μικρές επιχειρήσεις με δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικά κεφάλαια κίνησης τα οποία θα πρέπει να είναι διαθέσιμα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, άτοκα, με την εγγύηση του δημοσίου και με μακροχρόνια περίοδο αποπληρωμής, επιδότηση των θέσεων εργασίας, βελτίωση των μέτρων για τους εσωτερικούς χώρους λειτουργίας των επιχειρήσεων, εμπιστοσύνη από τους καταναλωτές για στήριξη της τοπικής αγοράς, κλπ. ήταν μερικές από τις προτάσεις των φορέων για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος της αγοράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass