Συνεργασία για λαμπερές γιορτές μεταξύ Δήμου Καρδίτσας, ΕΒΕ και Εμπορικού Συλλόγου

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2021 17:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Δήμος Καρδίτσας, Επιμελητήριο και Εμπορικός Σύλλογος ξεκινούν στενή συνεργασία στο πλαίσιο πάντα των στενών οικονομικών και όχι μόνο, περιθωρίων που έχει διαμορφώσει στη χώρα και στο Νομό μας η πανδημία προκειμένου να δημιουργήσουν μια χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ανέλυσε τον φετινό ψυχαγωγικό σχεδιασμό για τις μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Καρδίτσας είχαμε αποφασίσει, εκτός από το Χριστουγεννιάτικο θεματικό Πάρκο με την ονομασία «Μαγεμένο Δάσος», να φέρουμε για δύο περίπου μήνες στην πόλη και ένα ακόμη θεματικό πάρκο, το πάρκο δεινοσαύρων. Στόχος ήταν να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και να στηριχθεί όσο γίνεται ο εμπορικός, ο επιχειρηματικός κλάδος καθώς και ο κλάδος της εστίασης. Η κατακόρυφη όμως άνοδος των κρουσμάτων μας οδήγησε στην απόφαση να ματαιώσουμε την έλευση του πάρκου δεινοσαύρων. Δεν μπορούμε τη στιγμή που τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, που οι κλίνες ΜΕΘ είναι δυσεύρετες, εμείς να δημιουργήσουμε συνθήκες συνωστισμού με πολλούς επισκέπτες. Τέτοιες συνθήκες είναι δεδομένο ότι συμβάλλουν στην περαιτέρω διάδοση του ιού. Έτσι αποφασίσαμε να φωτίσουμε όμορφα την πόλη μας, να προχωρήσουμε σε στολισμό των χωριών μας σε συνεργασία με τους προέδρους, να υλοποιήσουμε μια μικρότερη εκδοχή του «Μαγεμένου Δάσους’ ώστε οι μικροί και μεγάλοι μας επισκέπτες να βρεθούν σε εορταστικό κλίμα. Επίσης θα συνεργαστούμε με τοπικά μουσικά σχήματα και με βάση ένα πρόγραμμα που καταρτίζουμε σε συνεργασία με το σύλλογο μουσικών, θα γίνουν μικρά μουσικά γεγονότα σε πλατείες αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στόχος να κρατάμε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας αμείωτο».
Να σημειωθεί οτι η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που ήδη στήθηκε στην κεντρική πλατεία και είναι προσφορά συμπολίτη, θα γίνει στις 8 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου σε λιτή τελετή.
Αναφερόμενος στο έργο της κεντρικής πλατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως «η Δημοτική αρχή αφού διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να τελειώσει το έργο πριν από τις γιορτές, ζήτησε να μην ξεκινήσει εργασίες ο εργολάβος στο κεντρικό τμήμα της πλατείας ώστε σε αυτό τον χώρο να στηθεί η φάτνη και τα άλλα στοιχεία του στολισμού».
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ακόμη η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ρ. Νιάκα, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αρ. Αντωνίου, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΒΕ Γ. Στεργιούλης και το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ Κ. Παπαδόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass