Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2021 15:19

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων
Aπο την  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν.Τρικάλων  η “ Άνοιξη”

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων “η Άνοιξη” καλεί τους αγροτικούς συλλόγους του νομού Τρικάλων, όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή

των Μπλόκων, την Κυριακή 19-12 και ώρα 12:00, στη Νίκαια της Λάρισας. Αναφερόμενη στα προβλήματα τονίζει πως είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή ρεύματος με βάση και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια, που επιβάλλουν τα μονοπώλια, αλλά και το ίδιο το κράτος με τον υψηλό ΦΠΑ, που οδηγούν όχι μόνο, προστίθεται, να μην έχουμε ικανοποιητικό εισόδημα αλλά πολλές φορές να μην μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδά μας. Επίσης γίνεται λόγος για απαράδεκτη κατάσταση με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις φυτικές και ζωικές νόσους, ενώ ταυτόχρονα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δίνει μερικά ψίχουλα μετά από μεγάλη καθυστέρηση, που δεν καλύπτουν ούτε καν τα καλλιεργητικά έξοδα! Χαρακτηριστικά, σημειώνει, εκατοντάδες αγρότες δεν έχουν πάρει ούτε την προκαταβολή για τους παγετούς του Απρίλη.
Την ίδια ώρα δεν υλοποιούνται τα απαραίτητα έργα προστασίας της παραγωγής, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass